Παρατήρηση πουλιών στην Κάρλα

Κάρλα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Μεταναστευτικών Πουλιών 10 και 11 Μαΐου η Ορνιθολογική, οργανώνει δύο εκδηλώσεις στο Βόλο και την περιοχή της Κάρλας με την υποστήριξη του Φορέα Διαχείρισης Κάρλας- Μαυροβουνίου- Κεφαλόβρυσου Βελεστίνου και του ΠΙΟΠ- Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς.

Ειδικότερα το Σάββατο 10 Μαίου, στις 19:00, στο Μουσείο Τσαλαπάτα, θα γίνει εκδήλωση με θέμα την αξία των ελληνικών υγροτόπων στη μετανάστευση των πουλιών, για τα πουλιά στην περιοχή της Κάρλας, για την πορεία αποκατάστασής της καθώς και για το πρόγραμμα για την προστασία του Κιρκινεζιού στη Θεσσαλία. Θα γίνει επίσης παρουσίαση στιγμιοτύπων από την παραλίμνια περιοχή από τον εθελοντή φωτογράφο κ. Βαγγέλη Ξένο.

Την  Κυριακή 11 Μαίου τις ώρες 10:30 το πρωί ως τις 12:30 το μεσημέρι, θα γίνει παρατήρηση πουλιών στο Δυτικό Ανάχωμα του ταμιευτήρα της Κάρλας στο Στεφανοβίκειο, με τον κατάλληλο εξοπλισμό (κιάλια, τηλεσκόπια) και την υποστήριξη έμπειρων εθελοντών από την Ορνιθολογική και στελεχών του Φορέα Διαχείρισης.

Ολες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό, ενώ θα συμμετέχουν και 40 μέλη της Ορνιθολογικής, που θα έρθουν στην περιοχή από την Αθήνα, αποκλειστικά για το σκοπό αυτό.

Στην παρατήρηση πουλιών μπορούν να συμμετάσχουν και οικογένειες με παιδιά,σχολεία και κάτοικοι της περιοχής.

Ελευθερία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s