Οι ερασιτέχνες ψαράδες στο πλευρό του ΚΕΚ

ΚυνήγιΠανελλήνια Ενωση Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων

ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΗΝ Ε.Ε.

Ερασιτέχνη Ψαρά,

Η Ομοσπονδία μας είναι Ο ΜΟΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ που αγωνίζεται καθημερινά για να μην περάσουν τα σχέδια των Ελλήνων Πολιτικών και Ευρωβουλευτών, που σκοπό έχουν ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΑΛΙΕΥΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ (ΔΙΧΤΥ, ΠΑΡΑΓΑΔΙ, ΠΥΡΟΦΑΝΙ, ΣΥΡΤΕΣ, ΠΡΑΓΚΑΡΟΛΑ) και να μας περιορίσουν να αλιεύουμε ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΕΤΗ.

Οι αγώνες και οι πιέσεις της Ομοσπονδίας μας έχουν καταφέρει τουλάχιστον μέχρι σήμερα, να μπορείς να αλιεύεις με ΠΑΡΑΓΑΔΙ ΒΥΘΟΥ,ΣΥΡΤΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΚΑΡΟΛΑ.

Βέβαια το ΔΙΧΤΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΥΡΟΦΑΝΙ το χάσαμε και υπεύθυνα είναι τα πέντε Κόμματα της Βουλής: Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ, Κ.Κ.Ε, ΣΥΝ και ΛΑ.ΟΣ.

Πέρα ότι η Πολιτική και των πέντε Κομμάτων είναι η Υποστήριξη των Επαγγελματιών σε βάρος των Ερασιτεχνών Αλιέων, και τα πέντε Κόμματα είναι υπεύθυνα γιατί και οι 25 Ευρωβουλευτές τους ψήφισαν τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΤΗΣ Ε.Ε. ο οποίος καταργεί ΤΟ ΔΙΧΤΥ για τους Ερασιτέχνες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι όσα σας αναφέρουμε, έχουν δημοσιευθεί στα Μ.Μ.Ε. Από το 2003 είχαμε συναντηθεί και με τα Πέντε Κόμματα της Βουλής και τους ενημερώσαμε σχετικά με το θέμα αυτό. Επίσης, με 4 επιστολές στους 25 Ευρωβουλευτές τους, τους είχαμε ζητήσει να μας υποστηρίξουν, για να μην ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΔΙΧΤΥ.

Αντί λοιπόν να ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΗΘΟΥΝ και να μας υποστηρίξουν, αντίθετα και οι 25 και των Πέντε Κομμάτων, όταν ήρθε ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ στο Ευρωκοινοβούλιο, ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΝ.

Εκτός από τις επιστολές που στείλαμε στους 25 Ευρωβουλευτές, είχε ενημερώσει η Ομοσπονδία τηλεφωνικά στις Βρυξέλες τον Ευρωβουλευτή της Ν.Δ υπεύθυνο για τα θέματα Αλιείας της Ε.Ε. κ. Ιωάννη Γκλαβάκη, ο οποίος κατάγεται από το Νομό Πέλλας και είναι γεωπόνος. Επίσης, τον Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Σταύρο Αρναουτάκη, που και αυτός είναι υπεύθυνος για τα θέματα Αλιείας στην Ε.Ε.

Τέλος, η διοίκηση της Ομοσπονδίας συναντήθηκε στην Αθήνα με την Ευρωβουλευτή του Κ.Κ.Ε. κ. Διαμάντω Μανωλάκου υπεύθυνη για τα θέματα Αλιείας της Ε.Ε., με τον Ευρωβουλευτή του ΣΥΝ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και με τον τότε Ευρωβουλευτή και σημερινό Αρχηγό του ΛΑ.ΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη. Οι Ευρωβουλευτές της Ν.Δ κ. Γκλαβάκης, ΣΥΝ κ. Δημήτρης Παπαδημούλης και ΛΑ.ΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ΑΔΙΑΦΟΡΗΣΑΝ.

Αντίθετα ο Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Αρναουτάκης, όχι μόνο αδιαφόρησε, αλλά αυτός μαζί με 24 άλλους Ευρωβουλευτές άλλων Κρατών με τροποποίηση του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ της Ε.Ε. ΚΑΤΑΡΓΟΥΣΑΝ ΤΑ ΠΑΡΑΓΑΔΙΑ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΒΥΘΟΥ. Αν η Ομοσπονδία μας δεν είχε παρέμβει στέλνοντας σκληρή επιστολή Διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. ΜΠΑΡΟΖΟ και στον Επίτροπο Αλιείας της Ε.Ε. κ. BORG, σήμερα θα είχε καταργηθεί και το ΠΑΡΑΓΑΔΙ ΒΥΘΟΥ.

Τέλος, η Ευρωβουλευτής του Κ.Κ.Ε. μας ανέφερε ότι ο Ερασιτέχνης πρέπει να ψαρεύει ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΗ.

Μετά από αυτή την σύντομη ενημέρωση θα καταλάβουν οι Ερασιτέχνες Ψαράδες, ότι και τα Πέντε ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΚΟΠΟ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥΣ.

Όπως θα έχετε πληροφορηθεί από την Ομοσπονδία μας, μετά την εφαρμογή του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ της Ε.Ε. που απαγορεύει στον Ερασιτέχνη Ψαρά να αλιεύει με Δίχτυ, για να προστατέψουν τα Κράτη μέλη τους Ερασιτέχνες τους, με Νομοθετική Ρύθμιση, τους συμπεριέλαβαν σε μία κατηγορία επαγγελματιών. Ως παράδειγμα σας αναφέρουμε την Ισπανία η οποία μάλιστα διαθέτει το μεγαλύτερο αλιευτικό στόλο και παρόλα ταύτα επιτρέπει σε όλους τους Ισπανούς που έχουν ερασιτεχνικά σκάφη να αλιεύουν επαγγελματικά με δίχτυ και παραγάδι για 6 μήνες. Παρόμοια Νομοθετική Ρύθμιση εφαρμόστηκε μετά την ισχύ του ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ και στην Κύπρο. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ. Βέβαια, υπεύθυνη ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ Ν.Δ.

Ερασιτέχνη Ψαρά,

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. δεν είναι πουλημένοι ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Είναι αντάξιοι της εμπιστοσύνης που τους έδειξαν οι δεκάδες χιλιάδες Ερασιτέχνες Ψαράδες και υπηρετούν ΜΟΝΟ τα συμφέροντά των Ερασιτεχνών ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

Σας υπενθυμίζουμε λοιπόν, ότι παραμονές του 2004 ΟΜΟΦΩΝΑ είχε αποφασισθεί από τους Συλλόγους της Ομοσπονδίας ότι όποια Κυβέρνηση είναι στην εξουσία και δεν υποστηρίζει τα αιτήματα των Ερασιτεχνών, τότε οι Ερασιτέχνες ΝΑ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥΣ.

Έτσι το 2004 η ψήφος των δεκάδων χιλιάδων Ερασιτεχνών Αλιέων έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πτώση του ΠΑΣΟΚ. Το ίδιο θα ισχύσει και με την Ν.Δ. αν μέχρι τις επόμενες Βουλευτικές Εκλογές δεν μας ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΔΙΧΤΥ.

Έπειτα από εισηγήσεις Προέδρων Συλλόγων, ζήτησαν από την Ομοσπονδία με επιστολή της προς τους Ερασιτέχνες Ψαράδες, να ζητά ΝΑ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤIΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ.

Αποφασίσαμε λοιπόν να υποστηρίξουμε στις Εκλογές ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ οι οποίοι υποστηρίζουν τους Ερασιτέχνες Ψαράδες.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις και μας κατηγορήσουν ορισμένοι κακόπιστοι, ότι πολιτικοποιούμε την Ομοσπονδία, τους απαντούμε εκ των προτέρων τα εξής:

α) Το Δ.Σ. αλλά και όλα τα μέλη της Ομοσπονδίας υποστηρίζαμε μέχρι σήμερα τα πέντε Κόμματα της Βουλής και αποτέλεσμα ήταν να φανούν ANΑΞΙΟΙ της εμπιστοσύνης μας.

β) Οι κυνηγοί αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με τους Ερασιτέχνες Ψαράδες και διώκονται από την Ε.Ε.

γ) Το 50% των Ερασιτεχνών Ψαράδων είναι και Κυνηγοί.

δ) Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι το ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ είναι ένα Κόμμα ΟΧΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ αλλά ένα κόμμα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ προς τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και σαν βασικό στόχο έχει την υποστήριξη τόσο των Κυνηγών όσο και των Ερασιτεχνών Ψαράδων στην Ε.Ε.

Η στρατηγική της Ομοσπονδίας μας είναι, ότι αν ο αριθμός των ψήφων είναι μεγάλος, τότε θα μπορέσουμε να τραβάμε το αυτί της οποιασδήποτε Κυβέρνησης και η φωνή μας ΘΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ.

Γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι τα κόμματα της Βουλής ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.

Ερασιτέχνη Ψαρά,

Με την ψήφο σου θα δείξεις την ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ Η ΦΩΝΗ ΣΟΥ. Αντίθετα, αν την ψήφο σου την δώσεις σ’ αυτούς που σε ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΔΥΝΑΣΤΕΥΟΥΝ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΝΑ ΨΑΡΕΥΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΕΤΗ.

Έχεις λοιπόν δύο επιλογές: Η ψηφίζεις ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΩΝ που υποστηρίζει τα αιτήματα των Ερασιτεχνών βοηθώντας την Ομοσπονδία μας και στέλνοντας την διαμαρτυρία σου ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ή ψηφίζεις ένα άλλο Κόμμα από τα πέντε της Βουλής, οπότε εσύ ο ίδιος στο μέλλον θα είσαι υπεύθυνος όταν θα ψαρεύεις ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΑΘΕΤΗ.

Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΗ ΣΟΥ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s