Κυνηγοί: «Οι αρμόδιοι αδιαφορούν για την πάταξη της λαθροθηρίας»

ΚυνήγιΑδιαφορία αρμοδίων να πατάξουν τη λαθροθηρία, καταγγέλλει η ομάδα αγανακτισμένων κυνηγών οι οποίοι χθες βράδυ, συναντήθηκαν στη Λάρνακα, προκειμένου να καταγράψουν τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν συζητώντας τρόπους επίλυσης ζητώντας παρεμβάσεις.

Μάλιστα σε συνεννόηση με την αστυνομία απέκλεισαν για μισή ώρα χθές βράδυ, τον κυκλικό κόμβο Ριζοελιάς ως ένα πρώτο μέτρο αντίδρασης.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, o νομικός και μέλος της ομάδας αγανακτισμένων κυνηγών, Γιώργος Νικολάου, επεσήμανε ότι κατά τη συνάντηση των κυνηγών επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες ότι αποδεκατίζονται τα θηράματα λόγω αδυναμίας ή αδιαφορίας πάταξης της λαθροθηρίας.

«Οι αρμόδιοι, δε ζητούν βοήθεια από την αστυνομία για πάταξη της λαθροθηρίας, η οποία όταν κλήθηκε παλαιότερα επέδειξε σπουδαίο έργο», ανέφερε ο κ. Νικολάου.

Επίσης ζητούν διαφάνεια για τις έρευνες ή μελέτες που αποδίδουν σε άλλους παράγοντες τη μείωση θηράματος και την καταστροφή κυνηγίου.

Ζητούν όπως προωθηθούν μέτρα για τη ρύθμιση επιβλαβών για το θήραμα παραγόντων, όπως τα ποντίκια και η αλεπού τα οποία είναι πλέον υπό τη διαχείριση της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος ενώ στο παρελθόν, υποστηρίζουν, όταν ήταν υπό την διαχείριση της υπηρεσίας θήρας, ρυθμιζόταν η αναπαραγωγή τους.

Οι κυνηγοί ήδη προωθούν επιστολή σε όλα τα μέλη τους, η οποία υπογράφεται και περιλαμβάνει τα αιτήματά τους προκειμένου να την παραδώσουν στον Υπουργό Εσωτερικών καλώντας τον να επιλύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ν.ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ

Σίγμα Live

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s