Σύλληψη οπλοφόρου για παράνομη κάρπωση θηραμάτων στο Ποικίλο Όρος

Στοπ ουστ και δρὀμοΣε μια περίοδο που λόγω αναπαραγωγής έχουν κοπεί ακόμα και τα εκπαιδευτικά για τους σκύλους, κάποιοι ασυνείδητοι βρίσκουν την ευκαιρία να ικανοποιήσουν τα δολοφονικά τους ένστικτα, αποδεικνύοντας ότι η παρανομία δεν έχει τέλος, ακόμα και μέσα στις παρυφές της Αττικής.

Αρχές Ιουνίου έπειτα από καταγγελία που δέχτηκε ο κ. Ηλίας Γιανναράς (μέλος του Δ.Σ. της Δ’ Κ.Ο.Σ.Ε) για λαθροθηρία στο Ποικίλο όρος, κινητοποίησε ομάδα Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων οι οποίοι ανέλαβαν αμέσως δράση.

Μετά από παρακολούθηση τριών ημερών, την Τρίτη 3 Ιουνίου στις 05:30 π.μ. και ενώ βρίσκονταν στην περιοχή Νεόκτιστα Ασπροπύργου στους πρόποδες του Ποικίλου όρους, οι Θηροφύλακες Τζουράς Δημήτριος και Σπερνοβασίλης Νικόλαος εντόπισαν ένα άτομο να κινείται ύποπτα στο βουνό κρατώντας στα χέρια του κυνηγετικό όπλο. Χωρίς να γίνουν αντιληπτοί πλησίασαν τον Κ. Η. ,τον σταμάτησαν και του ζήτησαν να αδειάσει το κυνηγετικό του όπλο το οποίο είχε τέσσερα φυσίγγια Νο 4 semi magnum.

Κατόπιν προχώρησαν σε όλες τις νόμιμες ενέργειες (κατάσχεση του κυνηγετικού όπλου, φυσιγγίων κ.τ.λ.) και κατατέθηκε μήνυση στο Δασαρχείο Αιγάλεω. Άλλωστε έχει καταντήσει πια συνηθισμένο φαινόμενο για όσους ανεβαίνουν τακτικά για εκπαιδευτικά στο Σχιστό και στο όρος Αιγάλεω, να διαπιστώνουν ότι υπάρχει λαθροθηρία από τις στημένες θηλιές ή ακόμα και από τους ριγμένους κάλυκες που οι λαθροθήρες αφήνουν πίσω τους. Ένα φαινόμενο που απλώνεται και στις παρυφές της Πετρούπολης, του Καματερού και του Ασπροπύργου, όπως αποδεικνύει και η σύλληψη του συγκεκριμένου λαθροθήρα και που παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και το έργο των Θηροφυλάκων, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι δυστυχώς, η παρανομία είναι πάντα παρούσα.

Κυνηγετικός Σύλλογος Άνδρου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s