Μαύρα τα μαντάτα…

ΚΣΕΠερίπου 60.000 λιγότερες ήταν οι εκδόσεις κυνηγετικών αδειών την περίοδο 2013-2014, πράγμα που αναδεικνύει και την πτωτική τάση για την επερχόμενη κυνηγετική σεζόν.

Τα αποκαρδιωτικά στοιχεία και οι εκτιμήσεις των συλλόγων που είναι υπεύθυνοι για την έκδοση των αδειών θήρας, δείχνουν ότι οι κυνηγοί, όσο και ν’ αγαπούν την ενασχόλησή τους με το κυνήγι, τα οικονομικά δεδομένα του οικογενειακού προϋπολογισμού, «απαγορεύουν» την ανανέωση της άδειας θήρας.

Εδώ έρχεται να προστεθεί και ένα επιπλέον στοιχείο το οποίο βέβαια προκύπτει μέσα από το ρεπορτάζ και όχι από τους συλλόγους.

Ακόμη και αν κάποιος ανανεώσει την κυνηγετική άδεια που έχει, έρχεται το ερώτημα, πόσες φορές θα καταφέρει να εκδράμει στην φύση; Βενζίνες και διόδια αποτελούν το «μαύρο πρόβατο» της εκδρομής, ενώ άμα τυχόν τα έξοδα συνεχιστούν με διαμονή, καφέ, φαγητό, τότε η εκδρομή μοιάζει με ένα άπιαστο όνειρο θερινής νυκτός και λόγο της εποχής.

Δεν είναι λίγοι οι κυνηγοί στα στέκια των παρεών που άρχισαν όχι την γκρίνια, αλλά να ζητούν πλέον κάτι από Ομοσπονδίες, Συνομοσπονδία και εκείνους που έχουν τα σκήπτρα.

Όταν ξεκίνησε η κρίση, όλοι είχαν πει ότι ο ρεφενές και το ένα αυτοκίνητο θα βολέψει από δύο έως και πέντε πολλές φορές κυνηγούς μαζί με τους σκύλους τους ή και χωρίς αυτούς. Όμως με τη συνεχή πίεση των οικονομικών δεδομένων της μέσης Ελληνικής οικογένειας φαίνεται πως το κυνήγι μπαίνει σε δεύτερη μοίρα και ότι οι προτεραιότητες της οικογένειας-λογικό άλλωστε-υπερτερούν.

Η τάση που από τώρα φαίνεται, αναδεικνύει γι’ ακόμη μια φορά ότι μόνοι τους οι κυνηγοί θα κληθούν ν’ αποφασίσουν αν θα μπορέσουν να βάλουν βαθειά το χέρι στην τσέπη και φέτος για την ανανέωση των αδειών τους ή αυτή να παραμείνει στο συρτάρι και να περιμένει και εκείνη και ο κυνηγός τυχόν «καλύτερες μέρες» (παλαιό το σύνθημα)…

Κυνηγετικά Χρονικά

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s