Εισβολή αγριόχοιρων σε χωριό Βοιωτίας, μεγάλες ζημιές για τους κατοίκους

ΑγριόχοιροιΣυνεργάτης του esterea βρέθηκε και συνομίλησε με κατοίκους του χωριού Μουρικίου Βοιωτίας οι οποίοι δήλωσαν ότι πλήθος αγριόχοιρων έχουν εισβάλει στο χωριό τους ψάχνοντας για τροφή. Συγκεκριμένα στην περιοχή της Παραλίμνης της Υλίκης στο χωριό Μουρίκι, δέχονται εισβολές από κοπάδια αγριόχοιρων στις καλλιέργειές τους που αυτή την εποχή είναι τα καλαμπόκια.

Περιμετρικά της Παραλίμνης της Υλίκης, στον οικισμό Υλίκη «Ούγκρα» μας δήλωσαν οι κάτοικοι ότι έχουν πάθει μεγάλες ζημιές με τους αγριόχοιρους. Μπαίνουν και ρημάζουν τις καλλιέργειές τους.

Τα βράδυα αναγκάζονται να φυλάνε σκοπιά για να τους διώχνουν από τα κτήματα τα οποία ανέρχονται σε 1500 στρέμματα καλαμποκιού.

Η αναπαραγωγή των αγριόχοιρων σύμφωνα με μαρτυρίες έγινε ραγδαία διότι γεννούν δύο φορές το χρόνο και πολλαπλασιάζονται με μεγάλη ταχύτητα. Κάποιοι οδηγοί έχουν έρθει προσωπο με πρόσωπο με τα άγρια αυτά ζώα, κάποιοι άλλοι μας είπαν οτι βάζουν μουσική ώστε να φεύγουν από τις περιουσίες τους. Οι κατοικοι ζητούν από το υπουργείο Γεωργίας να κάνει κάτι για το θέμα να τους προστατεύσει πριν καταστραφούν εντελώς.

Έκκληση αγανάκτησης προς κάθε αρμόδιο!!!! έκαναν λοιπόν οι απεγνωσμένοι κάτοικοι μέσω του esterea ώστε να τους βοηθήσουν!! να σταματήσει η ταλαιπωρία τους.

Ε-Στερεά

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s