Πάτρα: Όποιος κόβει ξύλα στο δάσος θα τον… φάει ο «λύκος»

ΥλοτομίαΚόβουν ξύλα από δασικές εκτάσεις, αφήνοντας γυμνά τα δέντρα για να τα πουλήσουν στη συνέχεια στο εμπόριο, γεμίζοντας τις τσέπες τους από την παράνομη δράση τους.

Είναι γεγονός ότι η λαθροϋλοτομία έχει αυξηθεί τελευταία λόγω και της οικονομικής κρίσης και σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά η Διεύθυνση Δασών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος βρίσκεται στα ίχνη κυκλώματος που δρα στην ευρύτερη περιοχή.

Οι έρευνες μάλιστα των ανδρών της Διεύθυνσης έχουν προχωρήσει σε τέτοιο σημείο που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες να υπάρξουν συλλήψεις και επίσημες ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Πάντως, λόγω κρίσης και μη κεντρικής θέρμανσης και αυτόν τον χειμώνα στα περισσότερα σπίτια, πολλοί πολίτες πρόκειται να βάλουν σόμπες. Έτσι, ορισμένοι προμηθεύονται από τώρα ξύλα, ξύλα που όμως κόβουν παράνομα από δασικές εκτάσεις, την στιγμή που ο νόμος είναι σαφέστατος και απαγορεύει την υλοτομία στα δάση.

Για τον λόγο αυτό οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών στις δασικές εκτάσεις πρόκειται να εντατικοποιηθούν μέσα στις επόμενες μέρες.

Πάτρας events

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s