Πύργος: Λαθροϋλοτόμοι έκοψαν 30 τόνους ξύλα

Στοπ ουστ και δρόμοΣυναγερμός για τη δράση των λαθροϋολοτόμων επικρατεί στο δασαρχείο του Πύργου μετά τον εντοπισμό περίπου 30 τόνων παράνομης ξυλείας στις περιοχές «Σπαρτουλιά» και «Πεύκη».

«Το δασαρχείο του Πύργου παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει την παράνομη υλοτομία και να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη όσους παρανομούν», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δασάρχης Πύργου, Παναγιώτης Λάττας.

Οι πρώτοι 20 τόνοι εντοπίστηκαν στην περιοχή «Πεύκη» και, σύμφωνα με πληροφορίες, βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες των δασικών υπαλλήλων, προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Σε άλλη περίπτωση, στην περιοχή «Σπαρτουλιά», βρέθηκαν σε ρέμα έπειτα από κατάσβεση πυρκαγιάς, περίπου 10 τόνοι παράνομης ξυλείας, φορτίο κομμένο και έτοιμο προς διάθεση. Όπως εκτιμούν δασικοί υπάλληλοι, η εκδήλωση της φωτιάς φαίνεται πως ανάγκασε τους δράστες να εγκαταλείψουν την ποσότητα του παράνομου υλικού, φοβούμενοι μήπως εντοπιστούν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

Ο κ. Λάττας σημειώνει: «Οφείλουμε να πατάξουμε τα φαινόμενα της λαθροϋλοτομίας, διότι προκαλούν μεγάλη ζημιά στο δάσος και αποτελούν εχθρική ενέργεια για το περιβάλλον, ιδιαίτερα όταν η παράνομη υλοτομηθείσα ξυλεία γίνεται αντικείμενο εμπορίας».

Προσθέτει, δε: «Πρώτη προτεραιότητά μας είναι το δάσος της Φολοής. Τα στοιχεία δείχνουν ότι τα φαινόμενα της παράνομης υλοτομίας είναι σε ύφεση».

Κομιστής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s