Αχαΐα: Οι κυνηγοί «κυνηγούν» τους δολοφόνους σκύλων

Στοπ ουστ και δρόμοΟι κυνηγοί επικηρύσσουν τους δολοφόνους των σκύλων, καθώς το φαινόμενο ειδικότερα στην ορεινή Αχαΐα, έχει επεκταθεί και χρειάζεται να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Πέρα από τα διάφορα περιστατικά κακοποίησης σκύλων, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι είχε να κάνει με τις εκατοντάδες φόλες που έχουν σκορπίσει άγνωστοι τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο δεκάδες σκυλιά.

Έτσι η Γ’ Κυνηγητική Ομοσπονδία Πελοποννήσου και με δεδομένο ότι τα περισσότερα από αυτά τα σκυλιά είναι κυνηγόσκυλα, προχώρησε στην επικήρυξη των ατόμων αυτών που θανατώνουν σκυλιά και μάλιστα με τόσο φρικτό τρόπο, όπως είναι η φόλα. Ο θάνατος από φόλα είναι επώδυνος, καθώς το άτυχο ζώο μέχρι να καταλήξει υποφέρει.

Η πιο συνήθης φόλα είναι η ρέγγα που την χρησιμοποιούν ως δόλωμα βάζοντας τη μεγάλη ποσότητα τοξικού φυτοφάρμακου. Η ομοσπονδία καλεί τους κυνηγούς να ενημερώνουν καθημερινά για τις περιοχές όπου καταγράφονται περιπτώσεις θανάτωσης σκύλων με φόλες και συγχρόνως να δίνουν στοιχεία σχετικά με την δράση κάποιων ατόμων τα οποία είναι γνωστά στους κύκλους των κυνηγών από παλαιότερη δράση τους.

Πάτρας Events

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s