Αποκαταστάθηκε η περίφραξη στο πάρκο του Αγίου Σουλά

ΖαρκάδιαΠαραλήφθηκε από την αρμόδια Επιτροπή, το έργο αποκατάστασης της περίφραξης του πάρκου “Αγίου Σουλά”. Πρόκειται για ένα έργο που υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Δωδεκανήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Το πάρκο τέθηκε ξανά σε λειτουργία με τη συνδρομή του τοπικού συλλόγου προστασίας και της δημοτικής αρχής.
Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς του 2012 είχαν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην περίφραξη του πάρκου, ενώ είχε τεθεί σε κίνδυνο και η ζωή των ελαφιών. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ελάφια της Ρόδου έχουν μοναδικά χαρακτηριστικά παγκοσμίως, όπως προέκυψε από τις αιματολογικές αναλύσεις του mt DNA τους.

«Πρόκειται για ένα πάρκο μοναδικό που φιλοξενεί επίσης μια μοναδική ποικιλία ελαφιών. Πέρα από τη βιοποικιλότητα και την ισορροπία του οικοσυστήματος, μπορεί να συμβάλει στην περαιτέρω τουριστική προβολή του νησιού. Το έργο αποκατάστασης ήταν αναγκαίο ώστε το πάρκο ελαφιών να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο και να αποτελέσει το κέντρο προσοχής χιλιάδων τουριστών που επισκέπτονται κάθε χρόνο τη Ρόδο», επισημαίνει ο κος Σπύρος Σπυρίδων, Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και προσθέτει: «Το Αιγαίο και τα μοναδικά οικοσυστήματα των νησιών μας βρίσκονται και θα βρίσκονται διαρκώς στο επίκεντρο της πολιτικής μας. Η ανάπτυξη συμβαδίζει με την προστασία του περιβάλλοντος και απαιτεί στοχευμένες δράσεις».

Δημοκρατική

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s