2014: Το πιο θερμό έτος στα χρονικά

Κλιματική αλλαγήΤο θερμότερο έτος στα χρονικά αναμένεται να είναι το 2014 σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας, την αρμόδια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού, τους πρώτους δέκα μήνες του 2014 η μέση θερμοκρασία παγκοσμίως ήταν 0,57 βαθμούς Κελσίου μεγαλύτερη από τη μακροπρόθεσμη μέση θερμοκρασία.

Εάν αυτή η τάση συνεχιστεί μέχρι το τέλος του έτους, τότε το έτος που διανύουμε θα είναι το θερμότερο που έχει καταγραφεί ποτέ, σπάζοντας το ρεκόρ του 1998, του 2005 και του 2010.

Ο γενικός γραμματέας του WMO, Μισέλ Ζαρό, είπε ότι τα προκαταρκτικά στοιχεία του 2014 είναι «συνεπή με αυτά που περιμένουμε από ένα μεταβαλλόμενο κλίμα».

Ο ίδιος δήλωσε ότι τα πρώτα στοιχεία για το 2014 δείχνουν ότι τα 14 από τα 15 πιο θερμά έτη που έχουν καταγραφεί ποτέ, παρατηρήθηκαν τον 21ο αιώνα.

«Θερμοκρασίες-ρεκόρ σε συνδυασμό με καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και πλημμύρες κατέστρεψαν την κτηνοτροφία και κατέστρεψαν ζωές. Αυτό που είναι ασυνήθιστο και ανησυχητικό φέτος είναι οι υψηλές θερμοκρασίες σε μεγάλες περιοχές της επιφάνειας του ωκεανού, ανάμεσά τους και στο βόρειο ημισφαίριο» τόνισε ο ίδιος και υπενθύμισε ότι «δεν υπάρχει διακοπή στην υπερθέρμανση του πλανήτη».

Νέα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s