Τριετής απαγόρευση κυνηγιού σε έκταση που επλήγη από πυρκαγιά

Μετά το κυνήγιΜε απόφαση του Δ/ντή Δασών Ν. Τρικάλων Χρήστου Κουτσονάσιου απαγορεύεται το κυνήγι όλων των θηραμάτων για τρία (3) χρόνια, από 1-11-2014 μέχρι 31-10-2017, σε έκταση 16.690,00 στρεμμάτων στο Διακατεχόμενο δάσος «Μανδραβελίου» οικισμού Καλοχωρίου, στο Μοναστηριακό Δάσος «Κάτω Μπούρσιανης», στο Διακατεχόμενο δάσος Πάδης-Άνω Μπούρσιανης Δήμου Καλαμπάκας ΠΕ Τρικάλων, όπως ορίζεται με συντεταγμένες που συνοδεύουν το διάγραμμα και τα όρια που τοποθετήθηκαν σε χαρακτηριστικά σημεία κυρίως δρόμοι, ράχες, ρέματα, μαντριά, εικονίσματα κ.λ.π. ώστε να είναι σαφής και προσδιορισμένη ή περίμετρός της για τον καλύτερο έλεγχο και φύλαξή της.

Το εξωτερικό όριο της έκτασης ορίζεται ως ακολούθως:
Με αφετηρία τη διασταύρωση της επαρχιακής οδού Θεόπετρας –Μαυρελίου και δασικού δρόμου στη θέση Νταϊλιάνα, με κατεύθυνση ανατολική συναντάει το μαντρί Νιανιά Γιάννη. Από εκεί συνεχίζει και αφού περνά τη θέση Νησί ακολουθεί το δρόμο και φτάνει στη θέση Εικόνισμα και κατόπιν στο μαντρί Νούσια Βασίλη.

Στη συνέχεια παίρνει το δρόμο προς Πριτσάλωμα και μετά το τέλος του δρόμου με κατεύθυνση βορειοανατολική συναντά το δρόμο προς Βλαχούλια. Από εκεί με κατεύθυνση βόρεια ακολουθεί το δρόμο προς τη θέση Αράπη και παίρνει το δρόμο προς Πάδη.

Κατόπιν με κατεύθυνση δυτική παίρνει το δρόμο προς Αγία Παρασκευή και στη συνέχεια με κατεύθυνση νοτιοδυτική φτάνει στο μαντρί Ρώσιου Γιώργου. Στη συνέχεια με κατεύθυνση βορειοδυτική φτάνει στο Εικόνισμα Αγίου Γεωργίου και από εκεί με κατεύθυνση νότια φθάνει στη θέση Γκούμα.

Στη συνέχεια με κατεύθυνση βορειοανατολική συναντά την επαρχιακή οδό Θεόπετρας-Μαυρελίου την οποία ακολουθεί μέχρι τη θέση Νταϊλιάνα που είναι η αφερηρία.

Η απόφαση λήφθηκε για την αποκατάσταση του οικοσυστήματος, την προστασία και τον επανεποικισμό των ειδών της άγριας πανίδας που υπέστησαν σοβαρό πλήγμα μετά
την πυρκαγιά που έπληξε την παραπάνω περιοχή.

Τα Μετέωρα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s