Δενδροφύτευση σε στρατόπεδο στην Καρδίτσα

ΔενδροφύτευσηΜε βασικό στόχο την ανάπτυξη περαιτέρω του εθελοντισμού, ο δήμος Καρδίτσας διοργανώνει δράση εθελοντικής δενδροφύτευσης στο χώρο του στρατοπέδου Λουμάκη, του οποίου επίκειται η οριστική παραχώρηση στο δήμο από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου, στη διάρκεια της οποίας ο δήμαρχος Καρδίτσας Φώτης Αλεξάκος, επισήμανε ότι ο δήμος σχεδιάζει να φυτεύσει στο χώρο περίπου 450 δένδρα.

Εγώ θέλω, πρόσθεσε ο δήμαρχος Καρδίτσας, να καλέσω τους συμπολίτες να συμμετάσχουν στη δράση αυτή και να βοηθήσουν στην φύτευση των δένδρων συμβάλλοντας ενεργά στη δημιουργία του νέου πάρκου της πόλης μας. Ειδικά για τα παιδιά της πόλης θα είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να τη ζήσουν μαζί με τους γονείς τους.

Άλλωστε, διευκρίνισε, εκτός των άλλων θέλουμε να προσδώσουμε και έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα στο χώρο, όπου οι μαθητές των σχολείων της πόλης θα μπορούν να τον επισκέπτονται μελλοντικά στο πλαίσιο περιβαλλοντικών μαθημάτων και προγραμμάτων.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημήτριος Αραμπατζής, υπογράμμισε ότι ο συνολικός αριθμός τους θα είναι 450 δένδρα, από τα οποία 170 θα είναι καλλωπιστικά (φτελιές, βελανιδιές, σφένδαμοι κ.α.) και 280 καρποφόρα όλων των ειδών. Θέλουμε, εξήγησε ο αντιδήμαρχος, να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία δένδρων, προκειμένου πέρα από το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα να προσδώσουμε στο νέο πάρκο, όπως φιλοδοξούμε να εξελιχθεί ο χώρος, και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Η έκταση που θα δενδροφυτευθεί καταλαμβάνει περίπου 23 στρέμματα και βρίσκεται στο βόρειο μέρος του στρατοπέδου προς το χώρο ανέγερσης του Διοικητηρίου.

Newsbeast

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s