Η Κόστα Ρίκα τροφοδοτήθηκε για 75 ημέρες από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Φαίνεται πωΚαταιγίδας η πιθανότητα να τροφοδοτείται ένα κράτος, έστω και μικρό, από αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας δεν αποτελεί αποκύημα της φαντασίας των επιστημόνων και η απόδειξη είναι η Κόστα Ρίκα.

Η κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα πείραμα, ώστε να δοκιμάσει την δυνατότητας της χώρας να τροφοδοτηθεί, εξ ολοκλήρου, από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Έτσι, με τη βοήθεια των ισχυρών βροχοπτώσεων και την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς της χώρας, τα κατάφερε. Επομένως, η χώρα απέφυγε την χρήση καυσίμων για τη παραγωγή του ηλεκτρικού ρεύματος για περίπου 74 ημέρες.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι το 80% της ενέργειας της χωράς προήλθε από τους υδροηλεκτρικούς σταθμούς, ενώ το 10% από τη γεωθερμική ενέργεια.

Η κυβέρνηση της χώρας αναφέρει ότι αν συνεχίσουν οι ισχυρές καταιγίδες και η παραγωγή της γεωθερμικής ενέργειας, σύντομα η χώρα θα μπορεί να καλύψει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες της από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Την ίδια στιγμή, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι το κλίμα και τα ποτάμια της χώρας ευνοούν σημαντικά την παραγωγή γεωθερμικής ενέργειας. Με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι μέχρι το 2021 η χώρα θα τροφοδοτείται αποκλειστικά από πηγές ανανεώσιμης ενέργειας και θα σταματήσει τη χρήση των επιβλαβών για το περιβάλλον καυσίμων.

247

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s