Τύπος Κυνήγι – Διακοπή κυκλοφορίας (άρθρο του Απόστολου Αντωνάκη)

Υπάρχουν φορές που οι λέξεις, ακόμα για τους έμπειρους χειριστές του γραπτού λόγου, χάνονται, κρύβονται πίσω ή μέσα σε συναισθήματα εμποδίζοντας τη γραφίδα να τις ψάξει, να τις βρει και να τις αποτυπώσει.

Είναι εκείνες οι στιγμές που είσαι εκ των πραμάτων αναγκασμένος να γράψεις κάτι που σε ξεπερνάει όπως τους τίτλους τέλους μιας πολύ όμορφης περιπέτειας…

Η δική μου περιπέτεια σε τούτη την εφημερίδα, τον Ελεύθερο Τύπο δεν ήταν τόσο συνηθισμένη όσο φαινόταν στον έξω κόσμο.

Κατά τα δεκαέξι χρόνια που πέρασαν εργάστηκα πλάι σε διαφορετικόύς ιδιοκτήτες, διευθυντές, προϊσταμένους, συναδέλφους και προσωπικούς συνεργάτες.

Κάθε περίοδος, που είχε το δικό της στίγμα, αποτέλεσε για εμένα την ευκαιρία να αντιληφθώ , πως η εργατικότητα και γενικότερα η αγάπη προς τον εργασιακό χώρο, μπορούν να μετουσιωθούν σε μικρές ή μεγάλες επαγγελματικες επιτυχίες αλλά και σε όμορφες εργασιακές στιγμές που σημαδεύουν το υπόλοιπο της διαδρομής σου.

Εκτιμώ πως όλα αυτά τα χρόνια, εκτός της γενικότερης συνεισφοράς μου προς την εφημερίδα που με εμπιστεύτηκε δίνοντάς μου ευκαιρίες και χώρο να εργαστώ, υπηρέτησα και το κυνήγι όπως και την μεγάλη οικογένεια των κυνηγών στην οποία συνειδητά ανήκω από παιδί.

Με το Τύπος Κυνήγι μου δόθηκε η ευκαιρία, να αφουγκραστώ για χρόνια, τις ανησυχίες και τα θέλω χιλιάδων συνοδοιπόρων μου σ΄ ένα συγκεκριμένο τρόπο ζωής και γράφοντας να μεταφέρω τη φωνή τους, εκεί που οι ίδιοι θα ήθελαν να φτάσει…

Ηταν όντως μια εντυπωσιακή, όμορφη διαδρομή ή οποία φαίνεται πως έφτασε στο τέλος της.

Κλείνοντας αυτόν τον κύκλο αντιλαμβάνομαι ότι μια Δαμόκλειος Σπάθη αιωρείται επικίνδυνα επάνω από τον Κυνηγετικό Τύπο γενικότερα….

Εύχομαι στα έντυπα του χώρου να αντισταθούν και να αντέξουν αυτές τις δύσκολες για όλους καταστάσεις για το καλό του κυνηγιού και της κυνηγετικής οικογένειας του τόπου μας.

Οσο για εμένα νιώθω γεμάτος έχοντας γευτεί όλα αυτά τα χρόνια τη δική σας στήριξη όταν με τα λόγια σας μου δίνατε την δύναμη να υπομένω, να προσπαθώ και να συνεχίζω.

Σας ευχαριστώ λοιπόν για όλα όσα μου δώσατε και ζητώ συγγνώμη σε καθένα ξεχωριστά για όσα ο ίδιος δεν κατόρθωσα ή δεν πρόφτασα να σας προσφέρω.

De profundis

Για το Τύπος κυνήγι εργάστηκαν σημαντικοί άνθρωποι εντός και εκτός εφημερίδας. Οι μόνιμοι συντάκτες έδωσαν όλα αυτά τα χρόνια τον καλύτερο εαυτός τους ως ευσυνείδητοι επαγγελματίες.

Οι εξωτερικοί συνεργάτες ήταν οι ακούραστοι αρθρογράφοι που έκαναν πάντα τη διαφορά.

Ο Μυθοπλάστης, ο Γιώργος Αποστολόπουλος, ο Νίκος Βασάλος, ο Γιώργος Ψωμαδέλης, ο Μάνος Καραντώνης και αρκετοί άλλοι που προσέφεραν τόσα χρόνια τις απόψεις και τις εμπειρίες τους ήταν εκείνοι που ονειρεύονται ένα καλύτερο αύριο για το παραδοσιακό κυνήγι στην πατρίδα μας.

Οι Διευθυντές του Ελεύθερου Τύπου όλα αυτά τα χρόνια ήταν εκείνοι που με τον τρόπο τους βοήθησαν στην σωστή και σταθερή παρουσία του περιδικού και τους αξίζει ένα ειλικρινές Ευχαριστώ.Ήταν πάντα οι αφανείς υποστηρικτές μου

Ενα μεγάλο Ευχαριστώ τέλος αξίζουν και όλοι οι συνάδελφοι κάθε τμήματος( τεχνικοί , διορθωτές κλπ) που εργάσθηκαν ευσυνείδητα ώστε το Τύπος Κυνήγι να έχει την αξιοπρεπή εμφάνιση που το καθιέρωσε στις προτιμήσεις των αναγνωστών του.

Ένα τελευταίο ευχαριστώ σε εκείνους τους ευγενείς επιχειρηματίες του χώρου που μας εμπιστεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια, ιδιαίτερα σε εκείνους που έμειναν κοντά μας μέχρι το τέλος

Μην ακολουθείς το μονοπάτι. Πήγαινε εκεί που δεν υπάρχει μονοπάτι και άφησε τα ίχνη σου.

Το εν Σύρω Κυνηγέσιο

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s