Αντιδρά ο Κ.Σ. Τρίπολης για τις επικείμενες αλλαγές στο κυνήγι

Αντιδράσεις από το σύνολο του κυνηγετικού κόσμου έχουν ξεσπάσει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και με την απόψεις που έχει εκφράσει ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης για τους κυνηγούς και την κυνηγητική περίοδο. Σε προηγούμενες δηλώσεις του είχε αναφέρει: «Με παιδεία κάποια στιγμή οι άνθρωποι θα καταλάβουν ότι το κυνήγι μπορεί να ταίριαζε στους προγόνους μας αλλά είναι κάτι που πλέον είναι εκ του περιττού».

Ο κυνηγετικός σύλλογος Τρίπολης στην προσπάθεια του να ενδυναμώσει το ψήφισμα, το έστειλε προς ψήφιση και στο δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης αλλά και σε άλλους φορείς και συλλόγους, όπως και στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης και πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης μετέφερε το ψήφισμα το οποίο συνέταξε η Γενική Συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος η οποία δεν μπορεί να εξηγήσει αυτή τη στάση του αρμόδιου υπουργού όταν, με επίσημες ανακοινώσεις του, έχει αναφερθεί σε συναντήσεις και συνεργασίες που είχε με ΜΚΟ, συνήθως αντικυνηγετικής κατεύθυνσης, και με διάφορους φορείς, αλλά όχι με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Ο κ. Ρουμελιώτης ανέφερε ότι αναμένεται μια απάντηση για συνάντηση με τον υπουργό ο οποίος, όπως φαίνεται, περιφρονεί 200.000 πολίτες που ασκούν τη νόμιμη δραστηριότητα του κυνηγιού, διεθνώς αναγνωρισμένη ως διαχείριση του περιβάλλοντος. Όταν μάλιστα στη χώρα μας το κυνήγι αποτελεί, επιπλέον, μια καθαρά λαϊκή δραστηριότητα, που απευθύνεται σ’ όλους τους πολίτες, χωρίς καμία οικονομική, κοινωνική, επαγγελματική, γεωγραφική, ή άλλη διάκριση. Επιπρόσθετα εξασφαλίζει στην πραγματική οικονομία: (α) 7.000 θέσεις εργασίας εργαζομένων στον κυνηγετικό κλάδο, (β) 2.000 επιχειρήσεις κυνηγετικών ειδών, (γ) 180 εκατ. ευρώ έσοδα Δημοσίου από έκδοση αδειών και ΦΠΑ, (δ) 1 δισ. ευρώ ετήσιος τζίρος κυνηγιού.

Ο κ. Πατσαρίνος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, είπε ότι το ζήτημα είναι άκρως σοβαρό και ότι πρέπει να αναβληθεί προκειμένου να έρθει ως θέμα ημερήσιας διάταξης για το οποίο να μπορέσουν εμπεριστατωμένως να τοποθετηθούν.

Ύστερα από μια λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του κ. Ρουμελιώτη και Παταρίνου για το θέμα, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας να αντιλήφθηκε την ανησυχία του κ. Ρουμελιώτη και τα πνεύματα ηρέμισαν.

Το θέμα αναβλήθηκε και αναμένεται στο επόμενο Περιφερειακό να επανέλθει, διότι τα χρονοδιαγράμματα στενεύουν για τους κυνηγούς οι οποίοι θέλουν μια απόφαση του ΠεΣυ.

Αρκαδία Portal

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s