Σύλληψη παράνομου οπλοφόρου

Στοπ ουστ και δρόμοΘηροφύλακες συνέλαβαν ένα άτομο για παράνομο κυνήγι αγριογούρουνου στην Ανω Βρομόβρυση του Δήμου Καλαμάτας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλαμάτας στις αρχές του μήνα οι ομοσπονδιακοί θηροφύλακες Δημήτρης Μαλαπάνης, Δημήτρης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γιαννακόπουλος, μαζί με τον θηροφύλακα του συλλόγου Παναγιώτη Κουρούπη, συνέλαβαν ένα άτομο να ελέγχει και να διορθώνει πέντε συρμάτινες θηλιές για παγίδευση αγριόχοιρου, τις οποίες και είχε στήσει την προηγούμενη ημέρα. Εγινε κατάσχεση των θηλιών και κατά του συλληφθέντα υποβλήθηκε μήνυση για παράνομο κυνήγι.

Επίσης μέσα στο μήνα κατατέθηκε αναφορά του ομοσπονδιακού θηροφύλακα Δημήτρη Μαλαπάνη στο Δασαρχείο Καλαμάτας, η οποία αφορούσε την δηλητηρίαση με την ουσία Methomyl (Λανέιντ) πουλερικών στα Αρφαρά. Αυτό διαπίστωσε το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, όπου ο θηροφύλακας παρέδωσε για τοξικολογική εξέταση τα σπλάχνα. Οπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση η ουσία αυτή είναι ιδιαιτέρως τοξική και επομένως επικίνδυνη για την πανίδα της περιοχής και η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο για τη διαλεύκανσή της.

Επισημαίνεται ακόμη ότι ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καλαμάτας θέτει ως προτεραιότητα την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας και προειδοποιεί ότι θα είναι πάντοτε απέναντι σε αυτές τις ενέργειες και θα μάχεται για την εξάλειψή τους.

Ελευθερία Online

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s