Αυξήθηκε η στάθμη της λίμνης Βεγορίτιδας

ΒεγορίτιδαΜέχρι και οκτώ μέτρα αυξήθηκε, από τις αρχές του χρόνου, η στάθμη της λίμνης Βεγορίτιδας, εξαιτίας των φετινών έντονων βροχοπτώσεων, γεγονός που εγκυμομεί κινδύνους από ενδεχόμενες πλημμύρες σε ακριτικές περιοχές των νομών Φλώρινας και Πέλλας.

Για την αντιμετώπιση του προβλήματος πραγματοποιήθηκε σύσκεψη, στο Δήμο Αμυνταίου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Γιάννη Τσιρώνη και με τη συμμετοχή φορέων των περιφερειακών Ενοτήτων Φλώρινας και Πέλλας.

Ο κ. Τσιρώνης, τάχθηκε υπέρ της επιτάχυνσης των διαδικασιών εκπόνησης ενός συνολικού διαχειριστικού σχεδίου για τη λίμνη Βεγορίτιδα, ενώ – όπως έγινε γνωστό – στο πλαίσιο αυτό θα δοθεί βαρύτητα, το επόμενο χρονικό διάστημα, στην ολοκλήρωση των διαχειριστικών σχεδίων των λιμνών Βεγορίτιδας, Χειμαδίτιδας, Πετρών και Ζάζαρης.

Στην υλοποίηση του σχεδίου θα συμμετέχουν η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Υδάτων και τα Συντονιστικά Όργανα Πολιτικής Προστασίας των εμπλεκόμενων Περιφερειακών Ενοτήτων. Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης των λιμνών, ο οποίος θα λαμβάνει μέτρα ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που διαμορφώνονται και τις έκτακτες συνθήκες που μπορεί να προκύψουν.

Newsbeast

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s