Ρουμελιώτης: Το κυνήγι χρειάζεται παιδεία και ποιότητα

Ο κ. Γιώργος Ρουμελιώτης, περιφερειακός σύμβουλος και πολλά έτη πρόεδρος των κυνηγών, μίλησε για την έναρξη της κυνηγητικής περιόδου η οποία ξεκίνησε επίσημα την Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου για τα θηράματα (κυρίως του αγριόχοιρου και του λαγού).

Ευχήθηκε καλή κυνηγητική χρονιά, πάντα με το πορτοκαλί γιλέκο το οποίο είναι απαραίτητο για όλα τα εδάφια θηράματα, και ακόμα περισσότερο για το κυνήγι αγριόχοιρου.

Όπως ανέφερε, η τήρηση των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας από όλους είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη για να έχουμε ασφαλείς εξορμήσεις και επιστροφές, γι’ αυτό τα πορτοκαλί γιλέκα στο κυνήγι είναι απαραίτητα και υποχρεωτικά. Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι βγάζουν νέες άδεις αλλά και ανανεώνουν τις παλιές κυνηγετικές άδειες. Ο αριθμός των ατόμων δείχνει ότι θα ξεπεράσουν τους 1.700.

Όπως σημείωσε ο κ. Ρουμελιώτης, οι κυνηγοί απαιτούν ποιοτικά και όχι ποσοτικά κυνήγια και είναι αντίθετοι προς πάσα κατεύθυνση λαθροθηρίας.
Σχολίασε και τις πρόσφατες συλλήψεις που έγιναν για παράνομη λαθροθηρία στην περιοχή, λίγες ημέρες προτού ξεκινήσει και επίσημα η κυνηγητική περίοδος. Ευχαρίστησε για ακόμα μία φορά το προσωπικό της Χωροφυλακής το οποίο είναι επί ποδός συνέχεια, προκειμένου να εντοπίζει κάθε λαθροθήρα.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ρουμελιώτης σχολίασε τις εξαγγελίες που ακούστηκαν από το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος σε σχέση με το κυνήγι, αλλά, όπως σημείωσε, οι δυναμικές παρεμβάσεις των κυνηγητικών συλλόγων της χώρας οι οποίοι έστειλαν υπομνήματα και κινητοποιήθηκαν, τελικώς εισακούστηκαν.

E.ΚΑΣΤΡΑΝΤΑ

Αρκαδία portal

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s