Στα ταξιδιάρικα πουλιά αφιερωμένη η φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή πουλιών

ΠουλιάΣτα …ταξιδιάρικα πουλιά είναι αφιερωμένη η φετινή Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών που γιορτάζεται κάθε χρόνο την πρώτη Κυριακή του Οκτώβρη και αποτελεί μία ευκαιρία για εξόρμηση στη φύση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία-Αλιάκμονα και η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, διοργανώνουν εκδήλωση στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης Πιερίας, που ξεκινάει στις 10 το πρωί και διαρκεί ως τις 2 μετά το μεσημέρι.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει παρατήρηση πουλιών, ξεναγήσεις στον υγρότοπο και ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά παιχνίδια για τα παιδιά. Πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας-Κολινδρού και της Τοπικής Κοινότητας Νέας Αγαθούπολης, καθώς και με τη συμμετοχή του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου, της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Φίλοι του Περιβάλλοντος – Πιερία 2008».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του BirdLife International, 25 εκατομμύρια πουλιά θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στη Μεσόγειο με πρωταθλητές την Αίγυπτο, την Ιταλία, τη Συρία, τον Λίβανο, την Κύπρο και την Ελλάδα. Η Ελλάδα κατέχει την 6η θέση με περίπου 704.000 νεκρά πουλιά το χρόνο.

Real

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s