Ψόφησαν τα περδίκια σε κλουβί απελευθέρωσης

ΠέρδικαΛευκωσία: Έντονος θυμός αλλά και απογοήτευση, κυρίευσε μεγάλη μερίδα κυνηγών, αντικρίζοντας το θέαμα με τα νεκρά περδίκια σε κλουβί πυρήνα απελευθέρωσης της Υπηρεσίας Θήρας στην περιοχή του Μιτσερού. Οι φωτογραφίες με τα νεκρά περδίκια κυκλοφόρησαν χθες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τους κυνηγούς να τα βάζουν με την Υπηρεσία Θήρας για το τραγικό περιστατικό.

Το συμβάν, αποτελούσε θέμα συζήτησης και σε πολλά κυνηγετικά στέκια, με τους κυνηγούς να εκφράζουν την έντονη δυσφορία τους. «Δεν φτάνει που φέτος θα απελευθερώσουν πολύ λιγότερα περδίκια, τα άφησαν και ψόφησαν κιόλας», ανέφεραν στις συζητήσεις τους. Τα σενάρια για το τι πραγματικά συνέβη, έδιναν και έπαιρναν μεταξύ των κυνηγών.

Το γεγονός τέθηκε ενώπιον λειτουργού της Υπηρεσίας Θήρας, ο οποίος επιβεβαίωσε το ατυχές περιστατικό. Όπως είπε, η Υπηρεσία Θήρας τοποθέτησε τα πουλιά τη μια μέρα στον πυρήνα απελευθέρωσης και την επόμενη βρήκε τα περισσότερα νεκρά, πέραν των 50.

Η εξήγηση που δόθηκε από τις εξετάσεις του χώρου από λειτουργούς της Υπηρεσίας Θήρας είναι ότι ο θάνατος των πουλιών οφείλεται σε υπερβολικό στρεσάρισμα που δέχτηκαν από την παρουσία αδέσποτων σκυλιών ή αλεπούδων έξω από το κλουβί. «Τα πουλιά δεν δέχθηκαν επίθεση μέσα στο κλουβί. Αυτό είναι ξεκάθαρο», δήλωσε.

ΦΡΙΞΟΣ ΔΑΛΙΤΗΣ

Ο Φιλελεύθερος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s