Η αιολική είναι η φθηνότερη πηγή ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία

ΑιολογεννήτριεςΗ πιο οικονομική μορφή ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία παράγεται από την αιολική ενέργεια, σύμφωνα με έκθεση του Bloomberg New Energy Finance (BNEF), που όπως επισημαίνει αυτό σημειώνεται για πρώτη φορά σε μία από τις οικονομίες της G7.

Αυτό ερμηνεύεται ως αποτέλεσμα της αύξησης στη χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αλλά και της τεχνολογικής εξέλιξης στην απόδοση και αποθήκευση που οδηγεί στην αύξηση του κόστους της παραγωγής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα.

Εφόσον, λοιπόν, απαιτούνται περισσότερα καύσιμα σε ένα εργοστάσιο άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας και επομένως αυξάνεται το κόστος της, δίνεται δυνατότητα να αναπτύσσονται νέες μονάδες παραγωγής ενέργειας με τη δύναμη του ανέμου ή του ήλιου.

Όπως επισημαίνει η έρευνα τα κόστη αφορούν στο προσωπικό και την συντήρηση, αλλά η παραγωγή ενέργειας προέρχεται μόνο από τη φύση.

«Έχοντας την επιλογή μίας οικονομικής ή ακριβής μεθόδου παραγωγής ενέργειας, οι εταιρίες θα επιλέξουν την πιο οικονομική. Ωστόσο, παλαιότερα ήταν δυσκολότερο να γίνει αυτή η επιλογή εξαιτίας των περιορισμένων μονάδων παραγωγής ανανεώσιμων πηγών», αναφέρει το κείμενο.

Εντούτοις, όσο περισσότερες μονάδες δημιουργούνται, τότε ολοένα λιγότερη θα είναι η χρήση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας.

Επομένως, όσο περισσότερες είναι οι μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τόσο λιγότερο θα χρησιμοποιούνται οι μονάδες παραγωγής άνθρακα και αερίου, ενώ προς το παρόν στη Μεγάλη Βρετανία το 10% της ενέργειας παράγεται από τον άνεμο.

Κομιστής

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s