Στο νοσοκομείο από μανιτάρια

ΔάσοςΞινά βγήκαν τα μανιτάρια… στον 63χρονο Θωμά Φασιανό, συνταξιούχο αστυνομικό από τους πιο γνωστούς τροχονόμους στο Βόλο. Ο Θωμάς Φασιανός, ο οποίος τα τρία τελευταία χρόνια οπότε και συνταξιοδοτήθηκε διαμένει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Φανάρι Καρδίτσας, μαζί με ένα 55 χρόνο φίλο του πριν από λίγες μέρες αποφάσισαν να βγούνε στο δάσος και να μαζέψουν μανιτάρια, όπως κάνουν πολλοί κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Κατέληξαν όμως στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας αφού τα μανιτάρια που κατανάλωσαν ήταν δηλητηριώδη.

Οι δύο ανυποψίαστοι άνδρες μάζεψαν τα μανιτάρια από την ευρύτερη περιοχή της κοινότητας του Καππά και τα κατανάλωσαν.

Λίγες ώρες όμως αργότερα, άρχισαν να νιώθουν δυσφορία. Οι δύο άνδρες μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, τους παρασχέθηκαν οι απαραίτητες ιατρικές υπηρεσίες, ενώ σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς η υγεία των δύο ανδρών δεν διατρέχει κίνδυνο. Κρίθηκε σκόπιμο να νοσηλευθούν στην Παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας για παρακολούθηση.

Η περιπέτεια των δύο ανδρών έκανε το γύρο των social media καθώς ο γνωστός από τη μακρόχρονη θητεία του στην Τροχαία Βόλου και αγαπητός σε όλους, Θωμάς Φασιανός, αποφάσισε να «ποστάρει» τον εαυτό του, στο «κρεβάτι του πόνου» ενημερώνοντας έτσι τους φίλους του για την περιπέτειά του.

Είχαν βέβαια προηγηθεί αναρτήσεις στην προσωπική του σελίδα στο FB, από το μάζεμα των μανιταριών που τελικά ήταν δηλητηριώδη, με πολλούς φίλους του από το Βόλο να τον εκθειάζουν για την τύχη του και να εύχονται «καλό φάγωμα», χωρίς φυσικά να μπορούν να φανταστούν, τη… συνέχεια.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Φθινόπωρο είναι η εποχή των μανιταριών αλλά και των δηλητηριάσεων από μανιτάρια.

Σύμφωνα με την τεκμηριωμένη πληροφόρηση του Κέντρου Δηλητηριάσεων, στην Ελλάδα φύονται περίπου 2.000 είδη μανιταριών, αλλά από αυτά, δύο είναι τα είδη (muscaria και phalloides), που προκαλούν δηλητηρίαση με διαφορετικό χρόνο έναρξης των συμπτωμάτων μετά το γεύμα.

Αν μάλιστα δεν χορηγηθεί κατάλληλη θεραπεία για 3-5 ήμερες μετά από την κατανάλωση των ακατάλληλων μανιταριών η ηπατική δυσλειτουργία μπορεί να εξελιχθεί σε ηπατική ανεπάρκεια για αυτό και η όσο το δυνατό γρηγορότερη έναρξη χορήγησης αντιδότου είναι καθοριστική για τη θετική εξέλιξη του περιστατικού.

Β.ΚΥΡΙΑΖΗ

Ταχυδρόμος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s