Χώρο εκπαίδευσης αποκτούν οι κυνηγοί στα Γιάννενα

ΣκοπευτήριοΤην αδειοδότηση για το σκοπευτήριο στο Πέραμα, δίπλα στο στρατόπεδο, εξασφάλισε ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων, με τη λειτουργία του να την αναλαμβάνει ο Σκοπευτικός Όμιλος Κυνηγών Ιωαννίνων.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Βαγγέλης Λύτρας, καλώντας όσους θέλουν να εκπαιδεύονται να γίνουν μέλη του Ομίλου, με το αντίτιμο της συνδρομής να ορίζεται στα 5 ευρώ ετησίως, ενώ άλλα 5 ευρώ κοστίζει η εγγραφή. Παράλληλα προχωρά και η αποπεράτωση του αναψυκτηρίου για την εξυπηρέτηση των μελών.

«Ήταν ένα όνειρο των κυνηγών που γίνεται πραγματικότητα. Στοχεύουμε στην παιδεία των κυνηγών και στην αποφυγή των ατυχημάτων», τόνισε ο κ. Λύτρας και έκανε επίσης γνωστό πως ξεκινάει και η αξιοποίηση του κτήματος στη Φανερωμένη ως εκπαιδευτήριο γουρουνόσκυλων.

Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων υπενθύμισε, επίσης, την επικήρυξη των 10.000 ευρώ για όσους δώσουν πληροφορίες βάσει των οποίων θα υπάρχει καταδίκη όσων βάζουν φόλες, καθώς το φαινόμενο βρίσκεται ξανά σε έξαρση με πολλά σκυλιά κυνηγών και κτηνοτρόφων να έχουν δηλητηριαστεί. «Είναι ανέντιμο να σπέρνουμε δηλητήρια στη φύση και να δηλητηριάζουμε αθώα πλάσματα.

Τέλος, ο κ. Λύτρας καταδίκασε τα φαινόμενα άσκησης θήρας, λέγοντας πως ο λόγος δεν είναι οικονομικός, και κάλεσε τη θηροφυλακή να εντείνει τους ελέγχους.

Κυνηγός & Φύση

Σχολιάστε