Έκτακτη συνέλευση των κυνηγών για τον εθνικό διάλογο

Μετά το κυνήγιΣήμερα Δευτέρα στις πέντε το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du Lac των Ιωαννίνων η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου πραγματοποιεί έκτακτη Γενική Συνέλευση με θέμα «Ενημέρωση συζήτηση για τον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι».

Στην Γενική Συνέλευση έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου και Κέρκυρας, Διευθυντές Δασών Ηπείρου και Κέρκυρας , Επιμελητήρια Ηπείρου και λοιποί φορείς.

Στόχος είναι να καταγραφούν οι απόψεις και να «κωδικοποιηθούν» προτάσεις που θα αποτελέσουν «κομμάτι» της συνδιαμόρφωσης ενός εθνικού πλαισίου πάνω στο οποίο θα βασιστεί το νέο Σχέδιο Νόμου.

Σημειώνεται ότι οι κυνηγοί μετά την πρώτη συνάντηση, εμφανίζονται επιφυλακτικοί, σημειώνοντας πως η συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται γενικά και σε μηδενική βάση, αλλά μπορούν να υπάρξουν βελτιώσεις όπου χρειάζεται στο θεσμικό και νομικό πλαίσιο, οι οποίες όμως θα στηρίζονται σε δημοκρατικό διάλογο.

Ανάλογες είναι και οι δηλώσεις της Κυνηγετικής συνομοσπονδίας Ελλάδος η οποία αναφέρει πως από την τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνη, στην ουσία προκύπτει η μείωση των κυνηγετικών περιόδων, η αύξηση των απαγορευμένων στο κυνήγι περιοχών, η κατάργηση της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων, η κατάργηση του ρόλου και του έργου των Κυνηγετικών Οργανώσεων, ακόμα και η πλήρης απαγόρευση του κυνηγιού.

e-Άρτεμις

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s