Πενήντα τεχνητές φωλιές για τα πουλιά στο Σέιχ Σου

ΠουλιάΠενήντα τεχνητές φωλιές θα τοποθετήσουν στο Σέιχ Σου την Κυριακή 3 Απριλίου η δημοτική παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», η επιτροπή προστασίας του Σέιχ Σού και το ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ.

Η δράση θα γίνει υπό την επίβλεψη και του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης. Οι φωλιές έχουν κατασκευαστεί από την κοινότητα της ΙΘΑΚΗΣ με την καθοδήγηση της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Οι φωλιές έχουν κατασκευαστεί από ξύλο ώστε να είναι προσαρμοσμένες στο περιβάλλον και ο σκοπός της τοποθέτησης τους είναι να ευνοηθεί το  φώλιασμα  εντομοφάγων πτηνών.  Έχουν διαστάσεις κατάλληλες για παπαδίτσες, καλόγηρους, τσοπανάκους και κότσυφες που αναμένεται να φωλιάσουν.

Το δάσος του Σέιχ Σου προέρχεται από αναδασώσεις με κωνοφόρα, κυρίως πεύκα. Την βυζαντινή περίοδο στην περιοχή υπήρχε ένα εκτεταμένο δρυοδάσος. Τα πεύκα δεν είναι κατάλληλα για το φώλιασμα των πουλιών και αυτό αποτελεί περιοριστικό παράγοντα για τους πληθυσμούς τους. Η τοποθέτηση τεχνητών φωλιών είναι μια επιτυχημένη πρακτική που έχει εφαρμοστεί σε άλλες περιοχές. Την αναπαραγωγική επιτυχία θα παρακολουθήσει στην συνέχει η Ορνιθολογική και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η τοποθέτηση θα γίνει σε συστάδες ανατολικά του δρόμου που οδηγεί προς το Φιλίππειο.

Το σημείο της συνάντησης για την τοποθέτηση των φωλιών βρίσκεται στον κόμβο προς το Φιλίππειο. Η συνάντηση θα γίνει στις 10:15 π.μ.

Όσοι θέλουν να βοηθήσουν είναι ευπρόσδεκτοι.

Βόρεια

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s