Επανένταξη άγριων πουλιών στη λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου

ΓεράκιΤη Μ. Τρίτη 26 Απριλίου το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού και τους Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου απελευθέρωσαν στο Παρατηρητήριο Πουλιών στην Κλείσοβα τέσσερεις Γερακίνες – Buteobuteo, ένα θηλυκό Καλαμόκιρκο – Circusaeroginosus, έναν Πετρίτη – Falcoperegrinus, έναν Καστανοκέφαλο Γλάρο – Larusridibundus και σε διαφορετικό κατάλληλο βιότοπο μία Τυτώ – Tyto alba, που είναι νυχτόβιο αρπακτικό, η πιο ανοιχτόχρωμη γλαύκα στη χώρα μας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν από το ΕΚΠΑΖ η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και Μέλος κ. Δέσποινα Χατζηνικολάου, η Εθελόντρια του κέντρου κ.Τάινα, ο Πρόεδρος του Φ.Δ./Λ.Μ. κ. Φώτης Περγαντής μαζί με τον Συντονιστή του Φ.Δ./Λ.Μ. κ. Γιάννη Σελιμά και τα στελέχη του κ. Γιάννη Κασβίκη, Υπεύθυνο του Τμήματος Επόπτευσης & Φύλαξης και τον κ. Νίκο Παλαιό, Επόπτη του Φ.Δ., ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μεσολογγίου κ. Βασίλης Σπυρόπουλος, η Ομάδα Πολιτών «Saltsinistas», από την Εθελοντική Ομάδα «Ορνιθοπαρατηρητές Μεσολογγίου» οι κ.κ. Γρηγόρης Χόνδρος και Νικόλαος Νούλας, I.B.A. Caretaker Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας, καθώς επίσης οι μικροί μαθητές από τον Παιδικό Σταθμό «Μαγικός Παραμυθένιος Κόσμος» μας έδωσαν μεγάλη χαρά που ενθουσιάστηκαν τόσο με την επαφή τους με τα πουλιά.

Πολύ σημαντική ήταν και η συμβολή των κ.κ. Δημοσθένη Δόγκα, χορηγού του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Άγριων Ζώων και Marlen Gαfarof, καθώς και του Hotel Liberty στο Μεσολόγγι για την υποστήριξη.

Τα αρπακτικά πουλιά αποτελούν σημαντικότατο παράγοντα στην αγροτική οικονομία αφού το καθένα καταναλώνει μεγάλες ποσότητες τρωκτικών κάθε χρόνο. Τα πανέμορφα αυτά πουλιά που επανεντάχτηκαν έχουν σημανθεί με ειδικά δαχτυλίδια αναγνώρισης και μελέτης τους.

29 Δυτικά

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s