Ρόδος: Αυστηρή προείδοποήση για το παράνομο κυνήγι ελαφιών

ΕλάφιΑυστηρή προειδοποίηση για το παράνομο κυνήγι ελαφιών στη Ρόδο απευθύνει ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης.

Επεσήμανε ότι η έξαρση των διαμαρτυριών και η αγανάκτηση για τις ζημιές που προκαλούν τα ελάφια έρχεται κάθε φορά μετά από σύλληψη κάποιου/ων λαθροκυνηγού/ών ελαφιών.

Επισήμανε, μάλιστα, ότι η προβολή απόψεων για κυνήγι ελαφιών σε μέσα ενημέρωσης προσφέρει ηθικό έρεισμα στους λαθροθήρες να συνεχίσουν απτόητοι το έργο τους και κάλυψη στους συλληφθέντες λαθροθήρες ελάφου εν όψει της δίκης τους.

Σημείωσε δε, πως τα καταγεγραμμένα περιστατικά για αγροζημιές στη νήσο Ρόδο από παράνομη βόσκηση αδέσποτων και ανεπιτήρητων ζώων, κυρίως αιγών, ήταν 70 το 2015, ενώ από ελάφια μόνο δύο, ήσσονος σημασίας.

Ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου για το θέμα, ανέφερε ότι η πρόταση της περιφέρειας για ελεγχόμενο κυνήγι προέρχεται από τις λαϊκές συνελεύσεις του αγροτικού κόσμου.

Αναρωτήθηκε αν υπάρχει Ροδίτης που δεν αγαπάει το ελάφι και πρόσθεσε ότι αυτοί που έχουν τις αρμοδιότητες να τις ασκούν και να εφαρμόσουν την πρότασή τους και το νόμο.

Χ.ΜΕΓΑ

Μακεδονίας Νέα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s