Νοτιοροδίτες εμμένουν στη θέση τους για τα ελάφια

ΕλάφιαΟι Νοτιοροδίτες απαντούν για το θέμα των ζημιών από ελάφια στην περιοχή τους:

Τελικά πολύς θόρυβος γίνεται σχετικά με τα ελάφια και τη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Απολακκιά  όσον αφορά τα προβλήματα που δημιουργούνται στις καλλιέργειες μας (σιτηρά-κριθάρια -βίκος -βρώμη, κηπευτικά -καρπούζια -πεπόνια -πατάτες -ντομάτες, φασόλια-ρεβίθια, δενδρώδεις) και όχι μόνο (τροχαία ατυχήματα με σοβαρούς τραυματισμούς και υλικές ζημιές στους δημόσιους δρόμους).

Από ό,τι βλέπουμε το θέμα έχει πάρει μεγάλη δημοσιότητα και αυτό μας προβληματίζει γιατί πάλι δεν θα γίνει τίποτα.

Απευθυνόμαστε στους αρμοδίους που έχουν την αποκλειστική ευθύνη και ερωτούμε:

Τόσα χρόνια πού βρίσκουν τροφή τα ελάφια; Φυσικά στα χωράφια μας και στις καλλιέργειές μας, αφού όπως γνωρίζετε, τα δάση στις περιοχές μας έχουν καεί. Ο πληθυσμός των ελαφιών έχει αυξηθεί ραγδαία και κυκλοφορούν πλέον και μέσα στους οικισμούς. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και πολύ έντονο, καταστρεφόμαστε οικονομικά και όχι μόνο.

Εμείς που έχουμε αποφασίσει και ζούμε στα χωριά μας με τις οικογένειές μας κάνοντας τη δουλειά του γεωργού, καταστρεφόμαστε. Γι’ αυτό ζητήσαμε τη βοήθεια των αρμόδιων και αυτών που έχουν την αποκλειστική ευθύνη. Θα περιμένουμε μια σοβαρή απάντηση για το μεγάλο αυτό πρόβλημα και όχι αοριστίες και θόρυβο για το τίποτα.

Εμείς δεν καλύπτουμε κανένα και πολύ περισσότερο πολλοί από μας δεν ασχολούμαστε καν με το κυνήγι.

Η  πρόταση   για   το   ελεγχόμενο   κυνήγι   κατατέθηκε   από   πολλούς  στη συνέλευση, όπως και άλλες πολλές προτάσεις    (επιδότηση περίφραξης,
αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ    στον οποίο κάνοντας τη δήλωση ΟΣΔΕ πληρώνουμε υπέρογκα ποσά ασφάλισης των καλλιεργειών μας και δεν κατανοούμε τον λόγο της ασφάλισης των καλλιεργειών αφού δεν υπάρχει καμία   αποζημίωση, ενώ   σε   άλλες   περιοχές   αποζημιώνονται   από   την αρκούδα.).

Εμείς περιμένουμε να βρεθούν λύσεις στο πρόβλημα και μάλιστα από αυτούς που έχουν την ενθύνη.

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε αυτούς που μας ακούν, μας στηρίζουν, αναδεικνύουν τα προβλήματά μας και προσπαθούν να δώσουν λύση.

1. Οι πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Νότιας Ρόδου Απολακκιάς, Βατίου, Γενναδίου, Αρνίθας, Ιστρίου, Κατταβιάς, Μεσαναγρού, Λαχανιάς, Προφύλιας.
2. Αγρότες & κάτοικοι Νότιας Ρόδου.

Δημοκρατική

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s