Επιφυλάξεις κυνηγών για προωθούμενες αλλαγές…

ΚυνηγόςΜε τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη συναντήθηκε η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Ζ’ Κυνηγητικής Ομοσπονδίας Θεσσαλίας Ευάγγελος Μπαλατσός.

Στα θέματα που περιλαμβάνονται ως προτάσεις στο πόρισμα της ομάδας εργασίας του εθνικού διαλόγου για το κυνήγι αναφέρθηκε ο υπουργός. Όπως δηλαδή, η σύσταση Εθνικής Επιτροπής για τη διαχείριση της άγριας πανίδας με ευρείες αρμοδιότητες, η οποία θα πιστοποιεί την κατάσταση των πληθυσμών της πανίδας, η σύσταση ενός νέου Σώματος Θηροφυλακής, με τη συμμετοχή όλων των ασχολούμενων με τη φύλαξη της φύσης, που θα έχει δημόσιο χαρακτήρα, η βελτιστοποίηση της απόδοσης των πόρων των Κυνηγετικών Οργανώσεων, η απλοποίηση της κυνηγετικής νομοθεσίας με τη δημιουργία Κώδικα Θήρας, η εκάστοτε Ρυθμιστική Απόφαση να μην εκδίδεται από τον εκάστοτε υπουργό, αλλά από ένα σώμα ειδικών, η εκπαίδευση κυνηγών και η αλλαγή τρόπου έκδοσης κυνηγετικών αδειών.

Επί των παραπάνω θεμάτων η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος διατύπωσε τις έντονες επιφυλάξεις της. Στη συνάντηση με τον κ. Τσιρώνη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Κ.Σ.Ε. Νικ. Παπαδόδημας με τους προέδρους της Κ.Ο.Σ.Ε. Νικ. Σταθόπουλο, της Κ.Ο.Μ.Α.Θ. Ιωαν. Πολυχρόνη, της Κ.Ο.Π. Κων. Μαρκόπουλο και της Κ.Ο.Θ. Ευαγ. Μπαλατσό.

Στη συνάντηση συμμετείχε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ και από τη γενική Διεύθυνση Δασών ο γενικός διευθυντής κ. Δημόπουλος και ο κ. Ντινόκας.

Η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος, μαζί με όλες τις Κυνηγετικές Οργανώσεις, θα συνεχίσει την προσπάθειά της για την επιστημονική, νομική και τεκμηριωμένη υπεράσπιση της συνέχισης της αποδεδειγμένα φιλοπεριβαλλοντικής άσκησης του αειφόρου κυνηγιού που πραγματοποιείται σήμερα στη χώρα μας.

Ελευθερία

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s