Αγριογούρουνα καταστρέφουν τις καλλιέργειες στην Φθιώτιδα

ΑγριογούρουνοΑγριογούρουνα καταστρέφουν τις καλλιέργειες στην Φθιώτιδα….

Σημαντικές είναι οι καταστροφές που έχουν  γίνει σε αγροτικές καλλιέργειες και στον  Νομό Φθιώτιδας  από αγριογούρουνα .Σε περιοχές της Δυτικής Φθιώτιδας και της Λουρίδας αλλά και του Δομοκού όσπρια και οπωροκηπευτικά δέχονται καθημερινές «επιδρομές» με αποτέλεσμα οι αγρότες να υποστούν ζημιές στις παραγωγές τους.

Το θέμα μάλιστα έφθασε και  στην Βουλή με  ερώτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σαρακιώτη αλλά και βουλευτών και άλλων νομών όπου  παρουσιάσθηκαν     παρόμοια φαινόμενα  ζητώντας να μάθουν γιατί δεν αποζημιώθηκαν οι αγρότες.

«…..Το πρόβλημα,  , αποδίδεται στην, για διάφορους λόγους, σημαντική αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων σε συγκεκριμένες περιοχές, ενώ, όπως αναπτύσσεται, επιτείνεται από το γεγονός ότι η ισχύουσα νομοθεσία σήμερα δεν καλύπτει οικονομικά τις καταστροφές που υφίστανται παραγωγοί από τα αγριογούρουνα παρά μόνο αυτές σε περιοχές υπαγόμενες στη Συνθήκη RAMSAR, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται, ωστόσο, οι πληγείσες περιοχές του Νομού Φθιώτιδος όπως και στην πλειοψηφία τους πολλές άλλες περιοχές ανά την ελληνική επικράτεια.

Τέλος, ζητείται από τους αρμόδιους Υπουργούς να τοποθετηθούν επί του θέματος ως προς το εάν προτίθενται να λάβουν άμεσα, και ποια ακριβώς μέτρα, για την επίλυση του σοβαρού αυτού προβλήματος, που θίγει σοβαρά τα εισοδήματα παραγωγών κυρίως σιτηρών, οπωροκηπευτικών και οσπρίων στη Φθιώτιδα σε περιοχές της Λαμίας, της Μακρακώμης, του Δομοκού και της Λοκρίδας (βλ. Έξαρχος, Κυρτώνη, Ζέλι, Γουλέμι) αλλά και σε άλλους νόμους. ..»

iLamia

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s