Αποζημιώσεις για καταστροφές από αγριογούρουνα ζητεί η Αλειφέρη

ΑγριόχοιροιΤην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προκαλούν τα αγριογούρουνα στις καλλιέργειες και την αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών, ζητεί η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη με επιστολή της στους αρμόδιους υπουργούς και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ.

Η παρέμβασή της αυτή έγινε με αφορμή την επίσκεψη αντιπροσωπείας κατοίκων από την Πολίχνη στο Δήμο Οιχαλίας, οι οποίοι είναι ανάστατοι από τις καταστροφές που προκαλούν τα αγριογούρουνα στην αγροτική παραγωγή.

Η αντιπροσωπεία ζήτησε από την αντιπεριφερειάρχη να ληφθούν μέτρα για τον ελεγχόμενο περιορισμό του πληθυσμού των αγριογούρουνων και την εύρεση μιας εναλλακτικής οδού για χορήγηση αποζημίωσης μέσω του ΕΛΓΑ στους πληγέντες αγρότες.

Η κ. Αλειφέρη παραδέχθηκε ότι πρόκειται για πολύ σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί τους κατοίκους πολλών περιοχών της Μεσσηνίας, αλλά και όλης της επικράτειας, αναφέροντας πως πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθότι παρόμοια φαινόμενα δυστυχώς  επαναλαμβάνονται τα τελευταία χρόνια.

Στο πλαίσιο αυτό απέστειλε επιστολή στους αρμόδιους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος καθώς και στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δοθεί ουσιαστική λύση στο σοβαρό αυτό θέμα, προτείνοντας μεταξύ άλλων:

Επικαιροποίηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών. Επιδότηση εγκατάστασης μέσων προστασίας των καλλιεργειών, ανάλογων των περιοχών Ramsar.

Διερεύνηση δυνατότητας δημιουργίας ειδικών ελεγχόμενων ζωνών για το κυνήγι αγριογούρουνων.

Ελευθερία Online

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s