Ομάδα Εργασίας για την αξιολόγηση του εθνικού διαλόγου για το κυνήγι

ΚυνηγοίΣτη συγκρότηση Ομάδας Εργασίας με αντικείμενο την αξιολόγηση των απόψεων του εθνικού διαλόγου για το κυνήγι προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ι. Τσιρώνης. Εργο της Ομάδας Εργασίας θα είναι η σταχυολόγηση και η κωδικοποίηση όλων των απόψεων που κατατέθηκαν, τις οποίες μπορείτε να βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα του ΥΠΕΝ ανά κατηγορία και θεματική ενότητα, καθώς και τα αντίστοιχα ερωτήματα που τέθηκαν προς δημόσια συζήτηση.

Ακόμη, η συγκέντρωση σε βάση δεδομένων όλων των πρόσφατων επιστημονικών δημοσιεύσεων και μελετών ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας που αφορούν τα είδη της ελληνικής πανίδας που σχετίζονται με τη θήρα. Επίσης, η αξιολόγηση της κείμενης νομοθεσίας και ο εντοπισμός πιθανών προβληματικών σημείων ή νομοθετικών κενών αυτής στη βάση των σύγχρονων αναγκών αειφορικής διαχείρισης των θηραματικών πληθυσμών, καθώς και της υπηρεσιακής εμπειρίας εφαρμογής της στην καθημερινή δασική πράξη.

Τέλος, η διατύπωση σχετικών προτάσεων και η ιεράρχησή τους με βάση τα κενά γνώσης που υπάρχουν και τον χρονικό ορίζοντα για την ευρεία δημόσια διαβούλευση πιθανών προτεινόμενων αλλαγών.

Ως μέλη της Ομάδας Εργασίας ορίστηκαν οι Δημόμουλος Κωνσταντίνος του κλάδου ΠΕ Δασολόγων-Περιβαλλοντολόγων, προϊστάμενος της Γενικής Δ/νσης Ανάπτυξης και Προστασίας Δασών και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Τσιακίρης Ρήγας του κλάδου ΠΕ Δασολόγων-Περιβαλλοντολόγων, αποσπασμένος στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας από το Τμήμα Διοίκησης και Διαχείρισης Δασών του Δασαρχείου Ιωαννίνων, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ. Μακεδονίας, και Μπόκαρης Νικόλαος του κλάδου ΠΕ Δασολόγων-Περιβαλλοντολόγων, προϊστάμενος του Τμήματος Διαχείρισης Αγριας Ζωής και Θήρας της Δ/νση Διαχείρισης Δασών και Δ.Π. Ακόμα, οι Γιακουμή Ελένη του κλάδου ΠΕ Δασολόγων-Περιβαλλοντολόγων, προϊσταμένη του Τμήματος Δασικών Προστατευόμενων Περιοχών και Δασικής Αναψυχής της Δ/νσης Διαχείρισης Δασών και Δ.Π., Μανιός Νικόλαος του κλάδου ΠΕ Δασολόγων-Περιβαλλοντολόγων, προϊστάμενος του Τμήματος Εκτέλεσης Δασοτεχνικών Εργων του Δασαρχείου Καρδίτσας, και Βαφείδης Παναγιώτης του κλάδου ΠΕ Δασολόγων-Περιβαλλοντολόγων, προϊστάμενος του Τμήματος Δασοπροστασίας του Δασαρχείου Σταυρούπολης της Διεύθυνση Δασών Ξάνθης. Επίσης, οι Αλεξίου Ειρήνη του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών, υπάλληλος του Τμήματος Δασοπροστασίας και Αγροτικής Ασφάλειας της Δ/νσης Προστασίας Δασών και Δ.Π., και Μητσόπουλος Ιωάννης του κλάδου ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού, υπάλληλος του Τμήματος Βιοποικιλότητας και Προστατευόμενων Περιοχών της, με αναπληρωτή του τον κ. Χρυσομάλλη Χρήστο του κλάδου ΠΕ Μηχανικών, υπάλληλο του ίδιου Τμήματος. Μέλος της Ομάδας Εργασίας είναι και ο Βασιλάκης Δημήτρης του κλάδου ΠΕ Δασολόγων-Περιβαλλοντολόγων, υπάλληλος του Τμήματος Προγραμματισμού και Μελετών της Διεύθυνσης Δασών του Ν. Εβρου.

Η Ομάδα Εργασίας οφείλει να ολοκληρώσει το έργο της εντός ενός μήνα, ενώ σημειώνεται πως για τις εργασίες δεν προβλέπεται αποζημίωση.

Agrobusiness

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s