Αφανίζουν Κατά Παραγγελία Αγριόγιδα Και Ζαρκάδια

ΖαρκάδιαΣε πολυτελή και γκουρμέ εστιατόρια ξενοδοχείων της Αθήνας αλλά και νησιών με μεγάλη τουριστική κίνηση(Μύκονος,Σαντορίνη,Κρήτη), έκαναν φέτος την εμφάνισή τους πιάτα με αγριοκάτσικο και ζαρκάδι από την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα. Χωρίς να σέβονται τίποτε και κανέναν οι επαγγελματίες λαθροθήρες ,ντόπιοι και Αλβανοί αφανίζουν το σπάνιο αυτό ζώο και θησαυρίζουν σε βάρος της  πανίδας του τόπου.

Οι λαθροθήρες δουλεύουν κατά παραγγελία και επέκτειναν τη δράση τους και στην οροσειρά των Τζουμέρκων ,όπου υπάρχει ένας πληθυσμός από 40-50 αγριόγιδα.

Οι λιγοστοί θηροφύλακες με κίνδυνο ακόμη και τη ζωή τους προσπαθούν να περιορίσουν το κακό με πενιχρά όμως αποτελέσματα.

Εκεί όμως που πραγματικά γίνεται «χαμός» είναι στα ζαρκάδια που ο πληθυσμός τους είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν των αγριόγιδων.
Σε καθημερινή σχεδόν βάση οι λαθροθήρες-εγκληματίες σκοτώνουν τα πανέμορφα αυτά ζώα και στέλνουν το κρέας τους με κάθε τρόπο,και μέσο ακόμη και σε φορητά ψυγεία στους πελάτες τους. Το φαινόμενο αυτό έχει εξελιχθεί σε μάστιγα και το κράτος με τους μηχανισμούς του για μια ακόμη φορά απουσιάζει.

Το κυνήγι και των ζαρκαδιών φυσικά απαγορεύεται αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει καθόλου τους επαγγελματίες λαθροθήρες που καθημερινά οργώνουν τις περιοχές του Ζαγορίου και της Λάκκας Σουλίου ,όπου και ζουν κατα κύριο λόγο τα ζαρκάδια ,για την ανεύρευση και την εν ψυχρώ δολοφονία τους. Καιρός είναι έστω και τώρα να ληφθούν μέτρα πριν είναι πολύ αργά και αφανιστούν και αυτά τα ζώα..

Κ.ΠΑΝΟΣ

Ήπειρος TV

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s