Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της λύσσας των αλεπούδων

ΑλεπούΤις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι από αέρος εμβολιασμοί των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας από την αερολέσχη της Ξάνθης, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνει ότι σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε, τα αεροπλάνα θα πραγματοποιήσουν πτήσεις για έξι – επτά ημέρες και θα καλύψουν περιοχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενδεχομένως την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Στη συνέχεια τα αεροσκάφη θα μετακινηθούν στην αερολέσχη Παναγίτσας Εδέσσης (περίπου στις 27 – 28 Οκτωβρίου) απ’ όπου θα επιχειρήσουν για 5-6 ημέρες καλύπτοντας τις υπόλοιπες περιοχές της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Το επόμενο αεροδρόμιο που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι αυτό της Τερψιθέας Λάρισας (περίπου στις αρχές Νοεμβρίου) για περίπου πέντε ημέρες απ’ όπου θα καλυφθούν περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι νότιες περιοχές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και σχεδόν όλη η περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

Στα μέσα Νοεμβρίου θα αρχίσει η κάλυψη των περιοχών της Περιφέρειας Ηπείρου και των δυτικών περιοχών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, από την αερολέσχη Αγρινίου, η οποία θα διαρκέσει περίπου 4 ημέρες.

Η Περιφέρεια διευκρινίζει ότι οι ρίψεις των εμβολιακών δολωμάτων θα γίνουν και στις επτά περιφερειακές ενότητες της περιφέρειας όμως δεν θα διενεργηθούν σε κατοικημένες αστικές και περιαστικές περιοχές, μεγάλα οδικά δίκτυα, λίμνες κ.ά.

Παράλληλα, υπενθυμίζει τα μέτρα διαχείρισης των εμβολιακών δολωμάτων και συνιστά στους πολίτες να αποφεύγουν την επαφή με τα εμβόλια – δολώματα και ειδικά με γυμνά χέρια.

Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης βρει ένα τέτοιο εμβόλιο – δόλωμα συνιστά να μην το ακουμπήσει ή να το πατήσει, ενώ αν χρειασθεί να το πιάσει για να το απομακρύνει σε κάποιο πιο δύσβατο μέρος, θα πρέπει να το κάνει φορώντας γάντια μιας χρήσης ή πιάνοντας το δόλωμα με μια πλαστική σακούλα.

Για περισσότερες πληροφορίες η Περιφέρεια παραπέμπει στην ιστοσελίδα του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Newsbeast

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s