Ο «Αρκτούρος» δημιουργεί Πρότυπο Βαλκανικό Κέντρο Άγριων Σαρκοφάγων

ΑρκούδεςΠρότυπο Βαλκανικό Κέντρο Άγριων Σαρκοφάγων δημιουργεί ο «Αρκτούρος» με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και με στόχο να αποτελέσει το σημαντικότερο κέντρο προστασίας, περίθαλψης, αποκατάστασης και φιλοξενίας για τραυματισμένα και πρώην αιχμάλωτα άγρια σαρκοφάγα, στην ευρύτερη περιοχή. Επιπλέον, φιλοδοξεί να γίνει το αρτιότερο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού και του μαθητικού πληθυσμού.

Το πρόγραμμα για τη δημιουργία του Πρότυπου Βαλκανικού Κέντρου Άγριων Σαρκοφάγων ξεκίνησε το Σεπτέμβριο και δίνει στην οργάνωση τη δυνατότητα να ανανεώσει ριζικά τις εγκαταστάσεις του Περιβαλλοντικού Κέντρου (Καταφύγια της Αρκούδας και του Λύκου, Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα και το Λύκο, Κτηνιατρικός Σταθμός) και να τα εφοδιάσει με άρτιο τεχνολογικά εξοπλισμό.

Παράλληλα, η ενίσχυση της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης θα δώσει τη δυνατότητα στην Επιστημονική Ομάδα του «Αρκτούρου» να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το ερευνητικό της έργο για τη βαθύτερη γνώση της κατάστασης του πληθυσμού άγριων σαρκοφάγων στην Ελλάδα αλλά να συμμετέχει και σε μεγάλο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα για την κατανόηση της λειτουργίας του χειμέριου ύπνου των αρκούδων, κ.ά. Η κατασκευή καινούργιων φωλιών διαχείμασης και η αποκατάσταση των παλιών στο Καταφύγιο σε συνδυασμό με τη φιλοξενία μεγάλου αριθμού αρκούδων όλων των ηλικιών, θα δημιουργήσουν ιδανικές συνθήκες για την επιστημονική μελέτη των φυσιολογικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου.

Οι εργασίες εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων θα ξεκινήσουν τους επόμενους μήνες αλλά καθ’ όλη τη διάρκειά τους, οι εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου» θα παραμείνουν ανοικτές για τους επισκέπτες κατά τις προγραμματισμένες ημέρες και ώρες ξεναγήσεων. Το Καταφύγιο της Αρκούδας λειτουργεί καθημερινές (εκτός Τετάρτης) και Σαββατοκύριακα, ενώ το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα και το Καταφύγιο του Λύκου κάθε Σάββατο και Κυριακή.

Newsbeast

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s