Υπόγεια διάβαση για πιγκουίνους

ΑρκτικήΈνα κοπάδι από μικρούς μπλε πιγκουίνους στη Νέα Ζηλανδία απέκτησε τη δική του …υπόγεια διάβαση που θα το προστατεύει από την κίνηση στους δρόμους και θα του εξασφαλίζει απομόνωση μακριά από τους τουρίστες που θέλουν να φωτογραφίσουν το μικρότερο είδος πιγκουίνου στον κόσμο.

Η ιδιωτική υπόγεια διάβαση κατασκευάστηκε για να διευκολύνει τα θαλάσσια αυτά πτηνά να μετακινούνται από τις φωλιές τους στο Λιμάνι Οαμάρου, στο Οτάγκο της νοτιοανατολικής ακτής της Νέας Ζηλανδίας, όπου κατοικούν.

«Το σχέδιο τελεί υπό την αιγίδα του τοπικού Περιφερειακού Συμβουλίου Ουατάκι καθώς και ιδιωτικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν με ανθρώπινο δυναμικό, υλικά και παροχή συμβουλών», δήλωσε στο Reuters ο Τζέισον Γκάσκιλ, γενικός διευθυντής της εταιρείας Tourism Waitaki Limited.
Οι γραμμές ηλεκτροδότησης και υδροδότησης μεταφέρθηκαν ώστε η σήραγγα μήκους 25 μέτρων να κατασκευαστεί κατά μήκος της συνηθισμένης διαδρομής των πιγκουίνων, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Νέας Ζηλανδίας.

Οι μπλε πιγκουίνοι, οι οποίοι συναντώνται επίσης στις ακτές της νότιας Αυστραλίας, ζουν συνήθως μέχρι δέκα χρόνια, ενώ όταν είναθι μικροί έχουν ύψος περίπου 30 εκ και ζυγίζουν 1 κιλό.

CNN

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s