Προς παράταση η κυνηγετική περίοδος του αγριόχοιρου

ΑγριογούρουνοΌπως όλα δείχνουν τις επόμενες ώρες αναμένεται να δοθεί παράταση στο κυνήγι του αγριόχοιρου μετά την απαγόρευση των προηγούμενων ημερών που όπως είχε χαρακτηρίσει ο κύριος Ρουμελιώτης Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης ήταν άτοπη ειδικά για την Πελοπόννησο.
Σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η απαγόρευση λόγω την καιρικών συνθηκών διαφωνήσαμε ως προς την διάρκεια της στην Πελοπόννησο καθώς την επόμενη μέρα ο καιρός βελτιώθηκε και δεν συνέτρεχαν λόγοι που να επιβάλλουν απαγόρευση του κυνηγίου.

Από εκείνη τη μέρα ξεκίνησε μαραθώνιος διαβουλεύσεων και πιέσεων προκειμένου να αρθεί η απαγόρευση και να δοθεί και παράταση καθώς η απαγόρευση του κυνηγιού του αγριόχοιρου, του μοναδικού μέσου που ελέγχει το πρόβλημα με τον υπερπληθυσμό του, θα δημιουργούσε εκτεταμένα προβλήματα.

Η ενημέρωση που έχουμε από το Υπουργείο είναι πως κατά 99% θα δοθεί παράταση για όλες τις κυνηγετικές εξόδους που έχασαν οι κυνηγοί λόγω απαγόρευσης. Είμαστε σε ετοιμότητα και περιμένουμε να πάρουν και επίσημα την απόφασή τους.

Οι κυνηγοί να γνωρίζουν πως πάντα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή να υπερασπιστούμε το κυνήγι μας και τα δικαιώματά μας πάνω σ’ αυτή τη δραστηριότητα.

Αρκαδία Portal

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s