Γλέντι μέχρι το πρωί στο χορό του Κ.Σ.Τρίπολης

Με αστείρευτο κέφι έως το πρωί ο Κυνηγετικός Σύλλογος Τρίπολης γιόρτασε την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου όχι μόνο ακόμα μία επιτυχημένη χρονιά, αλλά και ατις αξίες όπως η ενότητα και το δέσιμο ανάμεσα στα μέλη του. Η αίθουσα του «Έπαυλις» ήταν ασφυκτικά γεμάτη από κυνηγούς και από φίλους του Συλλόγου, οι ευχές για καλά και ασφαλή κυνήγια περίσσευαν και όλοι γλέντησαν με την καρδιά τους έως το πρωί, γιορτάζοντας την αρχαία αρκαδική παράδοση.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Ρουμελιώτης αφού ευχήθηκε σε όλους τα καλύτερα για τη νέα χρονιά, επεσήμανε ότι τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Τρίπολης έχουν σχέσεις αγάπης και ομόνοιας, δύο χαρακτηριστικά που ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα κατά τη χρονιά που πέρασε, η οποία ήταν δύσκολη για το κυνήγι.

Ο κ. Ρουμελιώτης αναφέρθηκε στην απαγόρευση εκ μέρους του υπουργείου για την απαγόρευση του κυνηγιού την οποία χαρακτήρισε παράνομη και λάθος, και στις προσπάθειες του συλλόγου, που τελικά ευωδόθηκαν, ώστε να ανατραπεί αυτή η άδικη απόφαση. Ο κ. Ρουμελιώτης στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά την πολιτευτή Αρκαδίας με τη Νέα Δημοκρατία κυρία Εύη Τατούλη, η οποία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τους κυνηγούς τούς υπερασπίστηκε, λέγοντας «θέλω να κυνηγούν τα παιδιά μου», επειδή στην Αρκαδία το κυνήγι είναι παράδοση και αξία.

Εμείς είμαστε οι εγγυητές της αειφορίας και οι πραγματικοί διαχειριστές της φύσης
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήοσυ Πέτρος Τατούλης κατά τον χαιρετισμό του χαρακτήρισε τους κυνηγούς ως την πιο δημιουργική, συνεκτική και νομιμόφρονα κοινωνική ομάδα.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι κυνηγοί της Πελοποννήσου προστατεύουν πάνω από όλα την ισορροπία του οικοσυστήματος και το ίδιο το θήραμα, ενώ δήλωσε ότι οι προσπάθειες επικεντρώνονται γύρω από την ανάγκη η Πελοπόννησος να αποκτήσει τη δική της κυνηγετική ομοσπονδία.
Οι άνθρωποι αυτού του τόπου δεν κιότεψαν ποτέ στη ζωή τους.

Η πολιτευτής Αρκαδίας κυρία Εύη Τατούλη από την πλευρά της παρατήρησε ότι οι κυνηγοί της Αρκαδίας έχουν βρει τα δύο σημαντικά στοιχεία στα οποία έχουν ομονοήσει και αυτά είναι η αγάπη για την Αρκαδία και η αγάπη για το κυνήγι και την αρκαδική φύση. «Να είμαστε ενωμένοι, δεν έχουμε να φοβόμαστε τίποτα», είπε η πολιτευτής, και εξακολούθησε λέγοντας:

Το κυνήγι ας μην είναι απλώς μια παράδοση, αλλά ας είναι η αφορμή για να ξαναβρούμε τον εαυτό μας ως Έλληνες πολίτες.

Ο αντιπεριφερειάρχης Βαγγέλης Γιαννακούρας απηύθυνε χαιρετισμό στους κυνηγούς υπενθυμίζοντας τη θεά Άρτεμι που ήταν ιδιαιτέρως τιμώμενη στην Αρκαδία, και χαρακτήρισε τον χωρό του Κυνηγετικού Συλόγου Τρίπολης ως το γεγονός της χρονιάς.

Από την πλευρά του Δήμου Τρίπολης ο πρόεδρος του ΝΠΔΔ κ. Θεόδωρος Καραλής μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του δημάρχου Δ. Παυλή και δήλωσε την έμπρακτη στήριξη του Δήμου στους κυνηγούς και στις προσπάθειές τους.

Το κυνήγι είναι η αγάπη που έχουμε για το Μαίναλο, για την Αρκαδία.
Τέλος, ο εκδότης κ. Φωτακόπουλος έδωσε ένα μεγάλο «μπράβο» στους πολιτικούς και πολιτευτές που συντάσσονται ανοιχτά με τους κυνηγούς, τους «Τατούληδες», όπως είπε, οι οποίοι δεν κρύβονται για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και τάσσονται ανοιχτά υπέρ της αρχαίας αυτής παράδοσης.

Όλοι ευχήθηκαν τη χρονιά που μόλις ήρθε οι κυνηγοί της Αρκαδίας να απολεύσουν καλά και ασφαλή κυνήγια και γλέντησαν με πολύ χορό έως το πρωί.

Αρκαδία Portal

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s