Επιχείρηση διάσωσης 17 νεαρών αγριογούρουνων

ΑγριογούρουναΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης, τον Κυνηγετικό Σύλλογο Σερρών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρηση διάσωσης 17 νεαρών αγριογούρουνων από ανοικτή δεξαμενή (στέρνα) στο Αγ. Πνεύμα Σερρών.

Συγκεκριμένα το απόγευμα της Τετάρτης 3 Μαΐου 2017 περιπατητής άκουσε φωνές από μια ακάλυπτη δεξαμενή λίγο έξω από το Άγιο Πνεύμα του νομού Σερρών. Προς έκπληξή του είδε ότι μέσα στη δεξαμενή, η οποία ήταν χωρίς νερό, υπήρχαν εγκλωβισμένα πολλά νεαρά αγριογούρουνα.

Ενημέρωσε φίλο του κυνηγό και μέλος του Δ.Σ. του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε άμεσα Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης, οι οποίοι και γρήγορα ανταποκρίθηκαν, μαζί με τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών και εθελοντές κυνηγούς. Ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία επίσης με κλιμάκιο έσπευσε στην περιοχή.

Μέσα στη δεξαμενή υπήρχαν 17 νεαρά αγριογούρουνα τα οποία έπεσαν μέσα, καθώς η δεξαμενή είναι χωρίς περίφραξη. Μέχρι αργά τη νύκτα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση απεγκλωβισμού, με τους εθελοντές κυνηγούς – μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών να έχουν κατέβει μέσα στη δεξαμενή και με τα χέρια τους να κουβαλούν και να βγάζουν έξω σώα όλα τα αγριογούρουνα, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Τα αγριογούρουνα απελευθερώθηκαν.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε προφορικά το τοπικό Δασαρχείο, ενώ η Πυροσβεστική ενημέρωσε τον αρμόδιο Δήμο για την αφύλακτη δεξαμενή και τους κινδύνους που εγκυμονεί όχι μόνο για την άγρια πανίδα, αλλά και για τους ανθρώπους.

Το εθελοντικό έργο των κυνηγών και η άμεση κινητοποίηση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών και της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης συνέβαλλε στην επιτυχή ολοκλήρωση αυτής της δύσκολης επιχείρησης.

ΚΟΜΑΘ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s