Από την Αργεντινή πρακτική άσκηση στον Κ.Σ.Κομοτηνής

ΚυνηγόσκυλοΟ Κυνηγετικός Σύλλογος Κομοτηνής αποδεχόμενος πρόταση της AIESEC του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης παρέχει στα γραφεία και την περιοχή ευθύνης του πρακτική άσκηση έξι εβδομάδων σε νεαρό επιστήμονα από την Αργεντινή.

Ο κ. Esteban Nicolás Rodofili κατάγετε από το Μπουένος Άιρες και είναι βιολόγος με μεταπτυχιακή ειδίκευση στην οικολογία, εργάζεται εθελοντικά στον Κυνηγετικό Σύλλογο της Κομοτηνής πάνω σε θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, παρακολούθησης και καταγραφής της άγριας πανίδας, σε έργα βελτίωσης βιοτόπου άγριας πανίδας κλπ., ενώ σχεδόν καθημερινά περιπολεί με τους θηροφύλακες ανταλλάσοντας τεχνογνωσία και πληροφορίες σε περιβαλλοντικά θέματα.

Ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του Συλλόγου και της Θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων και η έως τώρα συνεργασία κρίνεται ως απολύτως ικανοποιητική και για το λόγο αυτό στο άμεσο μέλλον δρομολογείται η παροχή πρακτικής άσκησης και σε άλλο επιστήμονα.

Τέλος, πέραν της πρακτικής άσκησης θεωρήθηκε σημαντικό η γνωριμία του Αργεντίνου επιστήμονα με την κουλτούρα, τον πολιτισμό και τους βιοτόπους της περιοχής μας και έτσι πραγματοποιούνται επισκέψεις σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, δασικά οικοσυστήματα, υγροβιότοπους κ.α. σημαντικά σημεία ενδιαφέροντος.

Η AIESEC είναι ο μεγαλύτερος, διεθνής, μη κυβερνητικός, φοιτητικός οργανισμός στον κόσμο, με παρουσία σε 124 χώρες και 2400 Πανεπιστήμια, ενώ αριθμεί πάνω από 90.000 μέλη.

Το Διεθνές Πρόγραμμα Κοινωνικής Ανάπτυξης είναι μια ευκαιρία για τους νέους να αναπτύξουν την επιχειρηματικότητα τους και να γίνουν υπεύθυνοι ηγέτες.

Ένας νεαρός εθελοντής ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για να περάσουν από μια πολιτιστική εμπειρία μάθησης, ενώ εργάζεται σε έναν οργανισμό ή ΜΚΟ με στόχο να δημιουργήσουν θετικό αντίκτυπο σε συγκεκριμένα θέματα (εκπαίδευση, τη βιωσιμότητα, την ανάπτυξη της κοινωνίας κλπ).

Χρόνος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s