Σώζοντας μικρά ελάφια με υπέρυθρη κάμερα

ΕλάφιαΌποιος έχει δει την κλασσική ταινία Bambi της Disney πιθανώς να θεωρεί τους κυνηγούς κάτι αρνητικό. Εξάλλου, κυνηγοί σκότωσαν την μητέρα του Bambi. Ωστόσο, οι κυνηγοί παίζουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο στην προστασία της άγριας ζωής σε όλη τη χώρα και κάνουν πολλά περισσότερα από το να ελέγχουν τους πληθυσμούς των ζώων.

Ο Rupprecht Walch από το Nördlingen της Γερμανίας είναι ένας παραδειγματικός επαγγελματίας. Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Rupprecht και ο βοηθός του, Dieter Hampel, έχουν σώσει σχεδόν 90 ελάφια από μία πολύ τραγική μοίρα με μία καταπληκτική λύση.

Κάθε μέρα, ο Rupprecht και ο Dieter πηγαίνουν για να σώσουν μικρά ελάφια, χρησιμοποιώντας ένα drone. Όταν οι κτηνοτρόφοι ξεκίνησαν να πηγαίνουν τα ζώα τους στα λιβάδια, τα νεαρά ελάφια αντιμετώπισαν κάποιους πολύ σοβαρούς κινδύνους. Αυτό γιατί το γρασίδι είναι ένα ιδανικό μέρος για κρύψιμο και ύπνο.

Αλλά τα νεαρά ζώα δεν έχουν το ένστικτο να φύγουν στις πρώτες εβδομάδες της ζωής τους. Αυτό σημαίνει πως απλά μένουν ακίνητα όταν πλησιάζει κάποιο αγροτικό μηχάνημα και έτσι πολλά ελαφάκια πεθαίνουν κάθε χρόνο.

Αυτό έκανε τους δύο άντρες να ξυπνούν στις 4 κάθε μέρα και να γυρνάνε στα χωράφια, ψάχνοντας ελάφια με το drone τους. Είναι εξοπλισμένο με υπέρυθρη κάμερα και μπορεί εύκολα να εντοπίσει ελάφια που κρύβονται στο γρασίδι. Έτσι, τα βρίσκουν και τα μεταφέρουν στην ασφάλεια.

O Rupprecht νιώθει απογοητευμένος από τους αγρότες. “Είναι η δική τους ευθύνη να μην χτυπήσουν κάποιο ζώο αλλά φαίνεται πως δεν τους νοιάζει καθόλου.”

Παρά το ότι δεν τους στηρίζουν, εκείνοι δεν θα σταματήσουν αυτό που κάνουν γιατί δεν θέλουν να ξαναδούν κάποιο ελαφάκι νεκρό. Ελπίζουμε να συνεχίσουν την καλή δουλειά και να πάρουν και άλλοι το παράδειγμά τους.

Μπάλα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s