Πραγματική η απειλή των “εκτυπώσιμων” όπλων

Μεταλλικά μέρη όπλουΗ διάδοση των 3D εκτυπωτών, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στο ίντερνετ κυκλοφορούν ευρέως σχέδια για την κατασκευή όλων των τμημάτων πολλών όπλων, κάνουν εκπρόσωπους της αστυνομίας της Αυστραλίας να εκφράζουν φόβους για την ακόμη μεγαλύτερη εξάπλωση της οπλοκατοχής από εγκληματικές οργανώσεις.

Σε συνέδριο στην Αυστραλία, μέλη της αστυνομίας υποστήριξαν πως η απειλή δεν αφορά τους φθηνούς 3D εκτυπωτές, οι οποίοι λειτουργούν με πρώτη ύλη πλαστικό και επομένως μπορούν να κατασκευάσουν όπλα χαμηλής ποιότητας. Το πρόβλημα ανακύπτει από το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια μειώνεται συνεχώς η τιμή, και επομένως διαδίδεται η χρήση πιο εξελιγμένων μηχανημάτων, που μπορούν να κατασκευάσουν μεταλλικά αντικείμενα υψηλής ποιότητας.

Σύμφωνα μάλιστα με μία ομιλήτρια, ο κίνδυνος δεν είναι οι εγκληματικές οργανώσεις να αρχίσουν να αγοράζουν τέτοιους υπερσύγχρονους 3D εκτυπωτές. Αντίθετα, το πιο πιθανό είναι να εξασφαλίσουν “εκτυπωμένα” όπλα, αναγκάζοντας με τη βία να το κάνει κάποια από τις ολοένα περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που προμηθεύονται ένα τέτοιο μηχάνημα για τη δουλειά τους.

Σύμφωνα με έναν άλλο ομιλητή, το πρόβλημα δεν προκύπτει από τη διάδοση των εκτυπωτών που χρησιμοποιούν μέταλλο ως πρώτη ύλη, αλλά από το γεγονός ότι είναι πολύ εύκολο να βρει κανείς online τα σχέδια κατασκευής όπλων και εξαρτημάτων τους. Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε, ήδη έχει διαπιστωθεί πως αρκετοί σιγαστήρες παράγονται με αυτό τον τρόπο.

Insomnia

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s