Πρεμιέρα χθες για τη νέα κυνηγετική περίοδο

ΚυνήγιΗ αναμονή τελείωσε για τους κυνηγούς και το αγαπημένο τους χόμπι, καθώς από σήμερα Κυριακή ξεκινά η νέα κυνηγετική περίοδος. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε προχθές ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμαλιάδας κ. Κωνσταντίνος Μουσάς, μέχρι στιγμής κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα η διαδικασία έκδοσης αδειών κυνηγίου στο Σύλλογο.

Ίδιο κόστος

«Μέχρι σήμερα έχουμε θεωρήσει περί τις 200 κυνηγετικές άδειες ( το κόστος των οποίων έχουμε διατηρήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στα ίδια επίπεδα) ενώ η προσέλευση των κυνηγών είναι καθημερινή και συνεχής με τάσεις αυξητικές. Αυτό βέβαια, είναι αποτέλεσμα της νέας πορείας που δηλώσαμε σαν νέο Δ.Σ. στο σύλλογο, που πρόκειται να χαράξουμε, κοιτάζοντας μπροστά, ξεχνώντας το παρελθόν, κοιτάζοντας το αύριο, και βέβαια συνεχίζοντας την ιστορία του συλλόγου μας που έχει διαγραφεί μέχρι τώρα με αξιώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσάς και τόνισε: «Το κυνήγι ξεκινά όπως κάθε χρόνο με τα πολυπόθητα θηράματα τρυγόνι και ορτύκι, ενώ για τους τυχερούς που θα μπορέσουν να εκδράμουν στις βορειότερες από εμάς περιοχές θα μπορέσουν να ρίξουν και 2 τουφεκιές σε κάποιες ντοπιάρες φάσσες».

Οδηγίες

Ειδικότερα, τα σημεία που αναφέρει έχουν ως εξής: Πρώτα απ όλα η ασφάλεια. Το σημαντικότερο δεδομένο που πρέπει όλοι οι κυνηγοί να έχουν υπόψη τους, είναι η τήρηση των κανόνων ασφαλείας κατά την άσκηση του κυνηγίου. Πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στον ασφαλή χειρισμό των όπλων και κατά τη διάρκεια του κυνηγίου αλλά και κατά την αποθήκευση τους ή ακόμα και την συντήρηση τους που πολλές φορές γίνεται στο σπίτι ενώ περιβαλλόμαστε από τρίτους . Στο κυνήγι του λαγού, αγριόχοιρου, μπεκάτσας και ορτυκιού είναι υποχρεωτικό το πορτοκαλί γιλέκο για την δική μας ασφάλεια. Τα ζώα μην ξεχνάμε πως δεν είναι σε θέση να διακρίνουν χρώματα. Πρέπει να εξαλειφθούν τα ατυχήματα που τα τελευταία χρόνια βλέπουμε να συμβαίνουν στο κυνήγι.

-Διατηρούμε καθαρό το περιβάλλον. Δεν πετάμε σκουπίδια στις περιοχές που κυνηγάμε και φροντίζουμε πάντα να μαζεύουμε τους άδειους κάλυκες. Για το θέμα αυτό έχει γίνει μεγάλη συζήτηση και αρκετοί κυνηγετικοί σύλλογοι έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες για τον περιορισμό του προβλήματος.

-Εφαρμόζουμε τις διατάξεις περί θήρας. Δεχόμαστε αναντίρρητα τους ελέγχους από τις Δασικές Αρχές και τους θηροφύλακες. Ενημερώνουμε το σύλλογο μας για κρούσματα λαθροθηρίας. Ο λαθροθήρας είναι εχθρός του κυνηγού, και δεν ανήκει στην κυνηγετική οικογένεια.

-Σεβόμαστε τις ιδιοκτησίες και τον κόπο των αγροτών. Δεν κυνηγάμε κοντά σε οικισμούς, κατασκηνώσεις (250 μέτρα από αυτές) και μεμονωμένες οικίες. Καθώς επίσης και κοντά σε κοπάδια ζώων.

-Σεβόμαστε τον συνάδελφο κυνηγό. Όλοι έχουν δικαίωμα στη φύση. Και αποφεύγουμε διαπληκτισμούς μεταξύ μας αλλά και με κτηνοτρόφους.

-Σεβόμαστε το θήραμα. Δεν πυροβολούμε αν δεν είμαστε σίγουροι για το είδος του θηράματος και εάν η απόσταση βολής δεν είναι κατάλληλη.

-Τέλος, με αφορμή και τα περσινά τραγελαφικά, αποφεύγουμε όσο το δυνατόν τις δημοσιεύσεις σε μέσα διαδικτυακής ενημέρωσης και επικοινωνίας φωτογραφίες με υπεράριθμα θηρευμένα θηράματα.

Θάρρος

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s