Τα κοράκια θα καθαρίσουν το Άμστερνταμ από τα αποτσίγαρα

Περιστέρι
Δεν βρήκα κοράκι στο αρχείο και έβαλα περιστέρι 🙂

Εντυπωσιασμένοι από το πόσα τσιγάρα υπήρχαν στα πάρκα του Άμστερνταμ, δύο Ολλανδοί σχεδιαστές σκέφτηκαν ένα ασυνήθιστο σχέδιο για να καθαρίσουν τους δρόμους της πόλης από τα αποτσίγαρα. Οι Ruben van der Vleuten και Bob Spikman στράφηκαν αρχικά στην χρήση ρομπότ, αλλά υπήρχε μια σειρά δυσκολιών, ιδιαίτερα στον περίπλοκο προγραμματισμό που απαιτείται. Έτσι έστρεψαν την προσοχή τους σε έναν από τους πλουσιότερους “πόρους” των αστικών περιοχών – τα πουλιά.

Τα περιστέρια ήταν τα πρώτα που σκέφτηκαν, επειδή υπάρχουν σχεδόν σε κάθε πόλη του κόσμου, αλλά μια γρήγορη αναζήτηση αποκάλυψε ότι δεν είναι γνωστά για τη νοημοσύνη τους, οπότε η εκπαίδευση τους θα ήταν πολύ δύσκολη. Έτσι οι δύο σχεδιαστές σύντομα βρήκαν ένα άλλο πουλί που είναι επίσης κοινό στις πόλεις και πολύ, πολύ πιο έξυπνο – το κοράκι.

Τα κοράκια κατατάσσονται στα πιο έξυπνα είδη του πλανήτη, που μπορούν να σχεδιάζουν, να δημιουργούν και να χρησιμοποιούν εργαλεία για την επίτευξη των στόχων τους. Οι δύο σχεδιαστές αποφάσισαν λοιπόν να τα εκπαιδεύσουν για να κάνουν τη δουλειά αυτή. Σε αυτό θα τους βοηθήσει μια συσκευή που σχεδίασαν (την οποία ονομάζουν Crow Box), στην οποία το κοράκι θα αφήνει το τσιγάρο και στη συνέχεια μια λιχουδιά θα πέφτει σε ένα δοχείο. Όσο πιο πολλά αποτσίγαρα… τόσο πιο πολλές λιχουδιές.

Περίεργα

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s